Soutěž pro středoškoláky o výlet do Bruselu

27. 11. 2007 | Aktuality

Evropský vzdělávací portál (European Schoolnet) společně s organizací Muzeum Evropy vyhlašují soutěž pro školy “50 let společně v rozmanitosti”.

Kdo se může zúčastnit Družstvo čítající 10 až 20 studentů, jež se může do soutěže zapojit, mohou v rámci mimoškolních aktivit všechny školy a organizace. Počet příspěvků, které může jedna škola do soutěže zaslat, není omezen. Studenti musejí být ve věku od 14 do 20 let.

Téma a forma soutěže Téma soutěže zní “50 let společně v rozmanitosti”. Soutěžní příspěvek by měl být výsledkem týmové práce a měl by se skládat ze svou částí:

  1. Část první: esej o rozsahu maximálně 500 slov. Tento esej musí být kolektivní prací a měl by zodpovědět tuto otázku: “Jakými hlavními úkoly se bude podle vašeho názoru v následujících padesáti letech zabývat Evropská unie? Jakým způsobem je může řešit?“ Esej musí být opatřen názvem a je třeba ho odevzdat v jednom z následujících jazyků: v angličtině, francouzštině, italštině, němčině, nizozemštině či španělštině.
  2. Část druhá: vizuální kompozice jako např. prezentace v Power Point, videoklip, krátký film, fotomontáž (soubor fotografií) nebo plakát. Tato kompozice by se měla zaměřit na téma “Evropa v našem každodenním životě” a měla by být v mateřštině studentů.

Uzávěrka soutěže Uzávěrka soutěže je 31. prosince 2007.

Ceny pro vítěze Cenu pro vítěze představuje výlet do Bruselu s návštěvou Muzea Europy, která proběhne v březnu 2008. Výlet pro všech 27 vítězných družstev, a to včetně cesty a ubytování, zajišťuje Muzeum Evropy.

Více informací zde.