Rektor Univerzity Pardubice vyhlašuje další ročník soutěže pro studenty o nejlepší podnikatelský projekt roku 2015/2016

4. 11. 2015 | Tiskové zprávy

Ve středu 4. listopadu startuje na Univerzitě Pardubice již 3. ročník soutěže BYZNYS TREFA. Pro všechny své podnikavé studenty ji i v tomto akademickém roce vyhlašuje rektor Univerzity Pardubice Miroslav Ludwig. Autoři nejlepších projektů získají od partnerů z aplikační sféry zajímavé ceny včetně finančního ohodnocení.

Posláním třetího ročníku soutěže je, tak jako tomu bylo i v minulých letech, podpořit podnikatelské aktivity studentů, rozšířit jejich znalosti potřebné k úspěšnému podnikání a zprostředkovat kontakty mezi podnikavými studenty a investory.

„Naším záměrem je pokračovat v podporování podnikavého ducha našich studentů prostřednictvím soutěže Byznys Trefa. Soutěžící studenti si vyzkouší připravit podnikatelský záměr a prezentaci svého projektu investorovi. Cestu k úspěšnému projektu jim pomohou připravit i workshopy, které se budou moci zájemci z řad studentů absolvovat a které jsou zaměřené na tvorbu podnikatelského záměru a jeho efektivní prezentace,“ říká k soutěži Ing. arch. Iva Svobodová, vedoucí Kariérního centra Univerzity Pardubice, které soutěž pro podnikavé studenty letos organizuje.

Soutěž studentům umožní své záměry konzultovat s mentory, zkušenými podnikateli a projektovými manažery, kteří jim s přípravou projektu mohou pomoci. To jsou jedny z hlavních bonusů, které soutěž studentům nabízí, samozřejmě vedle atraktivních cen pro finalisty.

Do soutěže mohou své podnikatelské záměry a projekty posílat studenti Univerzity Pardubice, a to ze všech forem a typů studia včetně zahraničních studentů. S podnikatelskými nápady se mohou přihlásit nejen jednotlivci, ale také celé týmy. Podmínkou je dovršení věku osmnácti let.

Soutěž Byznys Trefa odstartuje 4. listopadu 2015 a studenti mohou své podnikatelské záměry a nápady předkládat až do 9. března 2016. Během příprav mohou konzultovat své nápady a plány s lektory kurzu Jak zahájit podnikání, který připravuje pro studenty Kariérní centrum Univerzity Pardubice. Konzultace soutěžícím nabízí i Technologické centrum Hradec Králové.

„Po odevzdání soutěžních prací odborná porota vybere deset nejlepších projektů. Během finálového večera, který se uskuteční na přelomu března a dubna 2016, se dozvíme, kdo se stane vítězem třetího ročníku studentské soutěže Byznys Trefa. Výherce si odnese padesát tisíc korun a další hodnotné ceny, mezi kterými bude např. smartphon, vzdělávací kurzy dle vlastního výběru z nabídky partnera a další zajímavé ceny,“ doplňuje k soutěži Byznys Trefa její koordinátorka Iva Svobodová.

Hlavním organizátorem letošní soutěže je Kariérní centrum Univerzity Pardubice. Do soutěže se zapojily i partnerské společnosti. Hlavním partnerem je Česká spořitelna, a.s., dalšími partnery jsou Contipro Pharma, a.s., OZM Research, s.r.o., Experia Group, s.r.o., eBrána, s.r.o., CzechInvest, Krajská hospodářská komora Pardubického kraje, Technologické centrum Hrade Králové, ICT Alliance. Mediálním partnerem je deník Mladá fronta DNES.

Více informací k soutěži, přihlášení, pravidlům a podmínkám účasti naleznou zájemci na webových stránkách https://vav.upce.cz/ nebo na facebookové stránce https://www.facebook.com/ByznysTrefa.

Kontaktní osoba:
Ing. arch. Iva Svobodová
vedoucí Kariérního centra Univerzita Pardubice
telefon 466 036 482
e-mail iva.svobodova@upce.cz