Soutěž FameLab 2013: mladí vědci v roli bavičů a propagátorů vědy

22. 1. 2013 | Aktuality

Potřetí v historii zavítá do České republiky populární mezinárodní soutěž FameLab. Soutěžící musí během tříminutového vystoupení vysvětlit publiku a odborné porotě nad čím bádá, aby zaujal, pobavil a přesvědčil o významu své vědecké práce. Přihlášky je možné podávat do 11. února 2013. Tato stand-up soutěž vznikla v Anglii v roce 2004 a od té doby se úspěšně šíří po světě – letos se zapojí 21 států.

Kdo se může zúčastnit

FameLab se mohou zúčastnit studenti, studentky, vědečtí a pedagogičtí pracovníci starší 21 let, pracující nebo studující v České republice v oblasti matematiky, medicíny, technických oborů a přírodních věd. Vítáni jsou také čeští občané působící v zahraničí. Své vystoupení musí být schopni předvést v češtině.


Průběh soutěže

Oblastní kola proběhnou v březnu. Deset vybraných finalistů se v dubnu zúčastní dvoudenního školení vedeného anglickými a českými experty na komunikaci, prezentaci a spolupráci s médii. Vítěz květnového národního kola bude reprezentovat Českou republiku v anglickém Cheltenhamu v mezinárodním finále soutěže FameLab na začátku června 2013.

Více informací najdete na stránce British Council.