Škola budoucnosti. ČVUT otevírá nové specializace v oblasti IT

16. 3. 2021 | O studijních oborech

FOTO_ČVUT_FIT_reakreditaceČeské vysoké učení technické, konkrétně Fakulta informačních technologií (FIT ČVUT), nabízí hned 10 nových bakalářských specializací v oblasti IT. Vyučovat bude takové obory, jako je umělá inteligence, manažerská informatika nebo počítačová bezpečnost. FIT ČVUT tak pokračuje v modernizaci po nedávné aktualizaci magisterského programu na devět specializací.

„Informační technologie jsou odvětvím, které zažívá pokrok téměř denně. Naše fakulta proto drží krok s tímto trendem a nabízí studentům porozumění takovým oblastem, jako je internet věcí, virtualizace, velká data, počítačová bezpečnost či umělá inteligence,“ říká Zdeněk Muzikář, proděkan pro studijní a pedagogickou činnost na FIT ČVUT, a dodává: „V současné době informatika udává životní a ekonomický rytmus civilizované společnosti, a je proto nutností vychovávat odborníky na zásadní a strategická IT témata.“

První rok bakalářského studia absolvují studenti společné předměty, které je vybaví potřebnými IT znalostmi a získají vyvážený mix jak teoretických, tak technologických základů informatiky. Konkrétní zaměření si pak zvolí až na základě zkušeností z prváku. Jednotlivé specializace mají jasně definovaný profil a jsou zaměřené na aktuální témata, se kterými má fakulta zkušenost, vybudovanou výzkumnou základnu, technologickou infrastrukturu a laboratoře. Patří mezi ně mimo jiné počítačová grafika či webové inženýrství.

Na IT bakalářské studium nebo na jednu z devíti magisterských specializací se můžete hlásit on-line zde, a to až do 31. března 2021.