Sedm kaváren, kam se jít v Praze učit

23. 10. 2019 | Studentský život

kavárnyPokud hledáte motivaci k učení a atmosféra v knihovnách ani u vás doma vám nevyhovuje, zajděte do kavárny.  Wifi zdarma, neustálý přísun kofeinu v podobě kávy i něco dobrého na posilněnou vám může pomoci dotáhnout seminárku nebo diplomku do zdárného konce. Vybrali jsem proto pro vás sedm pražských kaváren, kde vám učení půjde samo.

1. Cafedu

Cafedu je kavárna a zároveň nonstop studovna. Nachází se kousek od Národního muzea, je tedy v blízkosti všech škol v centru. Hraje zde tichá hudba a k dispozici je wifi i zásuvka u každého stolu. V přízemí si od 7:30 do 22 hodin můžete vychutnat skvělou kávu, horké a studené nápoje i něco k snědku. Občerstvení si pak můžete vzít s sebou nahoru do studovny, kde můžete nonstop studovat v tiché zóně, nebo v diskuzní místnosti, pokud chcete učivo probrat společně se spolužáky. Vstup do kavárny je zdarma, přístup do studovny je zpoplatněn. Studenty vyjde měsíční vstupné na 199 Kč, tříměsíční na 450 Kč, půlroční stojí 599 Kč.

2. Místo

Kavárnu Místo najdete kousek od Kulaťáku, nejblíž to sem tedy mají studenti dejvického kampusu. Minimalistický prostor kavárny v norském stylu nabízí spoustu světla i míst k sezení, což je pro home office nebo učení ideální. U každého stolu je zásuvka, wifi běží rychle a z menu si vyberete snídani i oběd. O víkendu tu bývá v době brunche plno, ve všední dny zde však potkáte především studenty či lidi při pracovní schůzce.

3. Café NONA

Pokud vám při učení nevadí trocha okolního ruchu, vyzkoušejte kavárnu Nové scény Národního divadla. Kromě moderních prostor, obrovských oken nad inspirativní Národní ulicí a vyhlášených limonád zde můžete potkat i některou ze známých osobností divadla. Pokud zůstanete do pozdních hodin, můžete se za práci odměnit sklenkou vína nebo míchaným drinkem. NONA má otevřeno až do půlnoci.

4. Friends Coffee House

Friends Coffee House je velká kavárna poblíž Václavského náměstí. Dělí se na několik částí, z nichž každá nabízí návštěvníkům jinou atmosférou. Můžete si například vybrat stolek v prosklené prosvětlené místnosti, nebo se usadit do útulných křesel u krbu. Friends Coffee House také pronajímá několik zasedacích místností, kde můžete s přáteli studovat v soukromí.

5. Light Roast Coffee

Light Roast Coffee zatím moc lidí nezná, navíc neleží přímo v centru, což ale může být pro studenty výhodou – budete zde mít klid na práci. Kavárnu najdete na břehu Vltavy v Libni. V letní sezóně se tu můžete kochat výhledem na přístav z terasy. Vnitřek je prostorný a světlý a přesto útulný. Kromě pražené kávy si tu vyberete z bohaté nabídky nápojů i malých pokrmů, v době oběda nabízí i polévku z denního menu.

6. Kofárna

Kofárna je název pražírny výběrové kávy, jejíž stejnojmennou kavárnu najdete poblíž Smíchovské náplavky ve Zbraslavské ulici. Kromě pár stolků u baru a před kavárnou je zde poměrně velký a klidný prostor v zadní části kavárny. Vedle čerstvé kávy a jiných nápojů má Kofárna na menu sladké dezerty i zdravé pokrmy jako hummus či polévky.

7. Café Jedna

Café Jedna je prostorná kavárna v budově Národní galerie ve Veletržním paláci. Nabízí zde praženou kávu, dezerty a malá jídla z vlastní kuchyně. Kapacita kavárny je 150 osob, jsou zde stolky pro dva i větší stoly pro skupinky. Café Jedna má otevřeno až do 22 hodin. S příchodem večera se plynule mění v příjemný bar, ve kterém se čepuje pivo z Vinohradského pivovaru. V letní sezóně je zde otevřená i zahrádka.