Příležitost pro všechny nastartovat kariéru

10. 8. 2010 | Tiskové zprávy

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně (FEKT) stále přijímá přihlášky do 2. kola přijímacího řízení. Všichni mladí lidé mají možnost získat kvalitní odborné vzdělání v prestižních oborech, o které je na trhu stále zájem. I to jsou důvody proč studovat elektrotechnic­ké obory.

Druhé kolo přijímacího řízení je otevřeno od 16. července a možnost zajistit si zajímavé studium v Brně na jedné z nejvýznamnějších vysokých škol v ČR využilo již velké množství mladých lidí. „*Jsme rádi, že se k nám přihlásilo na druhé kolo tolik studentů, těší nás zájem o fakultu i obor takový,*“ dodává děkanka FEKT, prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc.

Fakulta navíc nabízí také nový komplex, kde budou mít studenti vše pod jednou střechou. Výuku, speciální laboratoře, ale také další možnosti realizace. *„V září se chystáme otevřít moderní komplex, díky němuž bude celá fakulta pohromadě a na jednom místě. To v dnešním uspěchaném životě hraje také významnou roli,*“ dodává s úsměvem děkanka Dědková.

Na fakultě je možné studovat odborné předměty v několika studijních programech, od řídicí techniky a robotiky, biomedicínské inženýrství, silnoproudou elektrotechniky a elektroniku, elektroniku a elektrotechnologie, mikroelektroniku, radioelektroniky a teleinformatiky. „*Můžeme se pochlubit vysokou úspěšností našich absolventů a i studentů, kteří pracují již v průběhu studia, snažíme se jim nabídnout cesty, jak se uplatit již během studia a myslím, že se nám to docela úspěšně daří,*“ říká Dědková. Studenti se mohou také zapojit do zajímavých studentských projektů a soutěží, např. EEICT, soutěže pořádané s partnerem fakulty – společností ČEZ a mnoha dalších. O jejich studentský život se stará také studentský spolek – Studenti pro studenty.

Možnost podat si přihlášku na Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií mají zájemci až do 10. srpna 2010, více informací naleznou na http://www.feec.vutbr.cz/…sions.php.cz.

Informace o fakultě: První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě VUT poprvé již v roce 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetiky, která se později transformovala na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na naší fakultě přes 23 000 absolventů. V roce 2001 získala fakulta současný název – Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) a o rok později získala akreditaci nových moderně pojatých studijních programů ve strukturovaném studiu. Na fakultě studuje více než 4 400 studentů v bakalářském, magisterském a doktorském studijním programu. Studium na fakultě je orientováno na široké spektrum vědeckých oblastí: řídicí technika a robotika, biomedicínské inženýrství, silnoproudá elektrotechnika a elektronika, elektronika a elektrotechnologie, mikroelektronika, radioelektronika a teleinformatika.

Pro více informací mě neváhejte kontaktovat.

Tiskový kontakt:

Jiří Wagner
manažer vztahů s veřejností
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
VUT v Brně
GSM: 604 504 695
mail: wagner@feec.vutbr.cz
www.feec.vutbr.cz