Prestižní Aspen Institute otevřel pobočku v Praze

24. 7. 2012 | Aktuality

Od 18. července 2012 je otevřena středoevropská pobočka prestižní americké vzdělávací instituce Aspen Institute. O to, aby měla instituce sídlo právě v Praze, se zasadila bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová. Celý projekt vznikl za podpory Zdeňka Bakaly. Přípravy trvaly přibližně rok. U příležitosti otevření instituce se konala konference s názvem Krize jako příležitost.

Konference se zúčastnilo mnoho politicky významných osobností. Nechyběli zde bývalí ministři zahraničních věcí z Velké Británie, Polska a Ruska. Podle českého velvyslance ve Velké Británii a předsedy správní rady AIP Michaela Žantovského je hlavním cílem nové instituce přispět k analýze a řešení naléhavých otázek současného hospodářského, sociálního a myšlenkového vývoje a to jak v rámci České republiky, tak širšího středoevropského, evropského a euroatlantického prostoru.

Mimo Českou republiku má Aspen Institute pobočky také ve Španělsku, Francii, USA, Německu, Itálii, Rumunsku, Japonsku a Indii. Prezidentem instituce je Walter Isaacson, který byl v minulosti například šéfredaktorem časopisu Times nebo ředitelem CNN.

Zdroj obrázků: sxc.hu

Další články k tématu