Přehled studentských slev

18. 6. 2014 | Studentský život

Studentům bývá často každá koruna drahá. Proto na ně řada prodejců myslí a chystá jim určené slevy. Podívejte se, kde všude můžete ušetřit.

Jízdné, knihy, jídlo, permanentku do fitness centra nebo elektroniku. To vše můžou studenti v České republice pořídit se slevou. Níže se dozvíte, na čem ušetříte, a jak slevy dosáhnout.

ISIC

Mezinárodní studentská karta ISIC nabízí nepřeberné množství slev. A to nejen po celém Česku, ale i v zahraničí. Kompletní seznam slev najdete na webových stránkách ISIC. K jejich získání stačí mít platný průkaz ISIC. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější sle­vy:

Doprava – držitelům karty ISIC nabízí slevy celá řada soukromých dopravců. Méně zaplatíte například za cestování s mnoha městskými hromadnými dopravci. Také při jízdě s RegioJet nebo se Student Agency ušetříte 15 % z ceny, LeoExpress nabízí 10% slevu.

sale

Ubytování – při cestování po českých luzích a hájích ušetříte 25 % za ubytování například v hotel penzionu JaS, Aktivityparku Hotelu Všemina.

Zábava – slevy na vstupné nabízejí kina, divadla, muzea, galerie, zámky i hudební kluby po celé České republice. Na internetu ušetříte 50 % z ceny online kurzu angličtiny na Tea-learning.

Sport – pokud se vám během učení zachce trochy pohybu, můžete využít 30% slevu na K2 inline. a v zimě třeba ušetřit s 10% slevou na skipas v hlavní sezóně Ski areálu Bedřichov nebo v dalších lyžařských střediscích. Snížené ceny také nabízejí mnohá fitness centra a sportovní parky.

shopping

Restaurace – až vás nebude bavit vařit na koleji čínské polévky a opékat tousty, zajděte si do jedné z více než 350 restaurací, které na kartu ISIC nabízejí slevu.

Obchody – téměř 1200 slev nabízejí prodejci nejrůznějšího zboží, například Alza, Datart, Nakladatelství SVOJTKA & CO, Knihy Dobrovský či Fann parfumerie.

Předplatné – 40 % ceny ušetříte například na předplatném časopisu Respekt či VOGUE .

Tisíce dalších slev najdete na www.isic.cz.

Studentské jízdné

Kromě slev soukromých dopravců nabízí slevy i České dráhy. Pokud si pořídíte oranžovou žákovskou kartičku, budete moci vlakem do školy cestovat o 25 % levněji. Pozor, akce neplatí v době letních prázdnin .

Sezónní slevy

Jednorázové slevy nabízejí (nejen) studentům často různé internetové obchody. Pro studentské vouchery sledujte například Vouchercloud nebo nejrůznější slevové portály – všechny slevy najednou najdete na www.skrz.cz.

money

Mobilní tarify

Čím dál tím méně, ale přesto stále, nabízejí studentské tarify i čeští operátoři. Patří mezi ně T-Mobile s tarifem Bav se s Mých 5. O2 studentům nabízí 50 Kč slevu ze svých Free tarifů. Vodafone má nabídku Red do sítě pro studenty, která umožňuje získat 36% slevu na měsíční poplatek Tarifu Red do sítě. Výhodné volání a internet do mobilu, byť nejen pro studenty, nabízejí také nově vznikající virtuální operátoři.

Studentské bankovní účty

Banky často studentům nabízejí speciální účty. Mívají zdarma vedení účtu, internetové bankovnictví i výběry z bankomatů. Nejznámější jsou účet G2 od Komerční banky nebo studentský účet od České spořitelny.

Slevy na dani

Pokud studujete v prezenčním studiu vysokou školu, je vám méně než 26 let (respektive 28 let v případě doktorského studia) a při studiu si přivyděláváte, máte nárok na slevu z daně. Za rok 2013 si pracující studenti mohli snížit daň o 4 020 Kč.

Zdroj obrázků: freeimages.com

Další články k tématu

Ubytování pro studenty zdražilo a je méně dostupné

Ubytování pro studenty zdražilo a je méně dostupné

Ruská agrese na Ukrajině, dramatický nárůst cen energií, inflace a doznívající dopady koronavirové pandemie – i kvůli tomu mají letos studenti problém sehnat ubytování. Koleje i priváty jsou dražší a není jich dost. Studenti, kteří se se začínajícím akademickým rokem plánují stěhovat, se tak musí připravit na komplikace. Situace se navíc v průběhu roku může ještě …

Studium na vysoké škole podraží. Inflace postihne tisíce vysokoškoláků

Studium na vysoké škole podraží. Inflace postihne tisíce vysokoškoláků

České veřejné vysoké školy sice nabízejí studium zdarma, ale i bez školného mohou výdaje činit tisíce korun měsíčně. Výhodu mají studenti, které finančně podporuje rodina. Až 12 tisíc vysokoškoláků si ale podle projektu Neviditelní musí na studium z větší části či úplně vydělávat sami. Na podporu od školy v podobě sociálního stipendium dosáhne jen deset procent …

Finanční tíseň studentů by řešilo omezení počtu stipendií, míní expert

Finanční tíseň studentů by řešilo omezení počtu stipendií, míní expert

Stále více studentů negativně ovlivňuje zdražování cen. Stipendia, která dostávají, jsou na pokrytí životních nákladů nedostačující. Problémem se zabývá odborník na vysokoškolské vzdělávání ze společnosti EDUin Jan Zeman. Podle něj by se stipendia měla navýšit a dosáhnout by na ně mělo méně zájemců. „Myslím, že podpora není správně zaměřená. U nás spousta studentů využívá nízkou …