Popíjení v barech souvisí se sexuálním násilím, odhalili vědci

17. 6. 2019 | Studentský život

group-friends-with-drinks-nightclub-young-people-are-enjoying_35048-189Nová studie publikovaná v odborném časopise Journal of Studies on Alcohol and Drugs odhalila přímou souvislost mezi místem, kde studenti rádi popijí a sexuální agresivitou.

Vědci během čtyř semestrů sledovali, jak se více než tisíc heterosexuálních mužů chová na večírcích a při kontaktu s opačným pohlavím. Výsledkem bylo zjištění, že účast studentů na místech, kde se obvkle popíjí (tj. v barech a na večírcích), sloužila jako přesnější ukazatel jejich potenciální sexuální agresivity, než množství vypitého alkoholu nebo předchozí sexuální návyky.

Univerzity, které se potýkají s problémem sexuálních útoků na studentky, by tak na základě tohoto zjištění mohly začít podnikat preventivní kroky. V první řadě by se měly zaměřit na aktivitu v potenciálně nebezpečných místech. To ovšem lze jen v případě, že se nachází na jejich kampusu.

Podle studentky University of Nevada Rory Newlandsové, která se sexuálním násilím zabývá, se však o zas tak převratný objev nejedná. „Myslím si, že pokud byste udělali anketu mezi studentkami, řekly by vám, že na studentských večírcích si hodně z nich v duchu řekne ‚Tohle je nebezpečná zóna, měla bych se mít na pozoru‘,“ vysvětluje Newlandsová a dodává, že notorik, který popíjí sám doma už z principu nepředstavuje hrozbu.

Zdroj: College News

Další články k tématu