Politologie nově na UNYP! Škola otevírá tři nové bakalářské programy v angličtině

27. 11. 2020 | Pro uchazeče na VŠ

UNYP-to-launch-3-new-programsPřijímací řízení na University of New York in Prague je již v plném proudu. Oproti minulému roku v něm ale uchazeči najdou hned tři nové bakalářské programy. Od podzimního semestru 2021 budou studenti moci nově studovat Politologii, Umění digitálních médií a Vývoj dítěte. Čtyřleté americké programy vznikly ve spolupráci se State University of New York, Empire State College, se kterou UNYP spolupracuje už více jak 20 let.

“Naše nové americké bakalářské programy jsou vítaným a důležitým přídavkem k ostatním už zavedeným programům na katedrách Psychologie, Mezinárodních vztahů a Komunikace a médií. Tohle je skvělá příležitost pro každého, kdo plánuje v těchto oborech vybudovat úspěšnou kariéru, která je relevantní k aktuálnímu vývoji pracovního trhu,“ říká Sotiris Foutsis, generální manažer UNYP.

„Svět potřebuje více inovace, kreativity a pokroku – tedy kvality, které se UNYP společně se State University of New York, Empire State College dlouhodobě snaží přinášet a svým studentům poskytovat to nejkvalitnější možné vzdělání,“ dodává Foutsis.

Budoucí studenti Politologie na UNYP se zaměří na americké a evropské tradice v tomto oboru a soustředit se budou na aktuální trendy. Absolventi najdou uplatnění v soukromé i veřejné sféře, a to jak v Česku, tak i v zahraničí – třeba jako diplomaté.

Ač to podle názvu nemusí být na první pohled patrné, program Umění digitálních médií patří mezi praktické programy. Studenty totiž vybaví dovednostmi potřebnými jak k úspěchu v kreativních pozicích, tak i v komunikačních, marketingových a jakýchkoli jiných rolích, kterých se přímo dotýká digitalizace společnosti. Právě digitalizace je v současnosti obrovským tématem, takže o absolventy podobných oborů bude na trhu velký zájem.

Program Vývoj dítěte je určen všem, kteří v budoucnu chtějí pracovat v oboru dětské psychologie či vzdělávání. Studenti se naučí orientovat v digitálním světě, aby tyto znalosti mohli předat dál dětem, které v dnešním světě čím dál častěji čelí on-line hrozbám.

Kromě čtyřletých amerických bakalářských oborů, mezi které se nově zařadí i tito tři nováčci, nabízí UNYP také české tříleté bakalářské programy, přičemž obě formy jsou vyučovány výhradně v anglickém jazyce. UNYP má v nabídce také magisterské programy a nabízí i studium MBA.