Počítačové kurzy pro maminky zdarma

20. 12. 2010 | Aktuality

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava nabízí maminkám dětí do patnácti let možnost zadarmo se vzdělávat v počítačových kurzech zaměřených především na počítačovou gramotnost. Kromě matek na mateřské dovolené či nezaměstnaných se kurzů mohou zúčastnit také otcové na rodičovské dovolené. Výuková videa jsou umístěna na internetu – velkou část kurzů je tak možné absolvovat online a na prezenční části kurzu je poté dán prostor dotazům a pouhému procvičení látky. Účastníci tak osobně na kurzu stráví méně času a odpadají jim tak starosti s dlouhodobým hlídáním dětí.

Je možné se přihlásit na kterýkoliv ze čtveřice základních kurzů Windows + Průzkumník, Word, Excel a Internet + pošta, nebo na jejich kombinaci. Každý kurz zvlášť má tři lekce probíhající jednou týdně, takže celá sada dohromady trvá tři měsíce. Je možné si vybrat, zda je vám příjemnější kurz absolvovat v ranních, poledních či odpoledních hodinách a případnou neúčast si můžete nahradit. Účastníci kurzu si tak mohou zvýšit kvalifikaci při minimální časové náročnosti.

„Musím říci, že účastnice kurzů pro nezaměstnané maminky vynikají usilovností studia nad účastníky jiných kurzů. Vždy se můžeme spolehnout na to, že během týdne mezi lekcemi shlédnou videa a přečtou skripta. Proto může být výuka kratší, než u běžných prezenčních kurzů,“ říká Ing. Petr Červenka ze Střediska vzdělávání Vysoké školy báňské.

Zájemci o počítačový kurz se mohou přihlásit na telefonním čísle 596 993 203 nebo na e-mailové adrese vaclav.pavlik@vsb.cz. Kurzy probíhají v areálu VŠB-Technické univerzity v Ostravě-Porubě. Po absolvování kurzu získají účastníci osvědčení o rekvalifikaci s celostátní platností.

Zdroj: Tisková zpráva VŠB-Technické univerzity Ostrava

Zdroj fotografie: Stock.Xchng