Otevřen další US Point – tentokrát na ZČU

16. 10. 2013 | Aktuality

Nejen v Praze a Brně, ale nyní i v Plzni – tam všude mohou nyní zájemci najít americké kulturně-informační středisko s názvem US Point. Na konci září bylo slavnostně otevřeno v areálu Západočeské univerzity v Plzni na Borech.

Kromě mnoha užitečných informací o Spojených státech amerických, studijní problematiku nevyjímaje, zde lze získat přístup do „eLibraryUSA“ databáze, který kromě jednotlivců a vládních organizací USA nemá žádná jiná instituce. Systém zahrnuje dalších více než 20 databází a nabízí nespočet informací například o kultuře, vědě a historii USA, ale i dalších oblastech.

Mimo „studnici informací“ představuje US Point také dějiště četných akcí, seminářů, přednášek, workshopů, filmových projekcí nebo výstav zaměřených na dějiny, vědu a kulturu této země. Více se dozvíte na www.uspoint.zcu.cz.

Pro veřejnost bude US Point otevřen od pondělí do čtvrtka v čase od 15:00 do 20:00 hod. a nachází se v areálu ZČU na Borech, Ústav jazykové přípravy, v budově Fakulty strojní, v místnosti UU 309.

Zdroj: www.uspoint.zcu.cz
Logo: uspoint.zcu.cz, © Roman Rychtera

Další články k tématu