Objevte s námi Ameriku aneb 5 důvodů, proč zvolit MBA studium zaštítěné univerzitou v USA

16. 4. 2019 | Inspirace

Obrázek ke článku

I Vy nejspíš patříte mezi ty, kteří již slyšeli o MBA studiu, nebo dokonce mezi ty, kteří v současné době studium přímo zvažují. Pokud chcete být tím správným manažerem a lídrem pro svou firmu a držet krok se současnými trendy v businessu, nebo stojíte na začátku kariéry a potřebujete přenést nabyté znalosti do praktické roviny, tento typ manažerského vzdělávání může být tím pravým pro Vás. Nechtějte však jen obyčejné studium. Hledejte programy, které Vám nabídnou něco navíc.

Jedním z takových programů je US-MBA studium na VUT v Brně. Co jiného a zvláštního Vám tedy přinese?

1.      Americká univerzita si Vás váží

Cítili jste se na vysoké škole pouze jako jedno z tisíce čísel v univerzitních statistikách? Měli jste pocit, že vzdělávání probíhalo jako na běžícím pásu? Nebylo by to nic neobvyklého vzhledem k počtu studentů, kteří každoročně absolvují VŠ. Česká republika je sice jen malou zemí v srdci Evropy, ale má velký význam pro mezinárodní spolupráci. A to platí i u spolupráce mezi Fakultou podnikatelskou VUT v Brně a University of St. Francis (USF) v Illinois, kteří společně poskytují program US-MBA. USF je velmi hrdá na všechny své studenty, včetně zahraničních. Její lektoři velmi rádi několikrát za rok přijíždějí, aby předali své know-how českým manažerům. Vidí velkou přidanou hodnotu v poskytování vzdělání mimo USA a šíření tamních postupů mimo státy.

IMG_4420

2.      Na kvalitu programu je přísně dohlíženo ze zahraničí

US-MBA program je akreditován asociací ACBSP - the Acredited Association of Collegiate Business Schools and Programs, což jej opravňuje udělovat titul Master of Business Administration (MBA). Dohled a záštitu nad programem poskytuje University of St. Francis v souladu s akreditačními podmínkami a zásadami zahraniční spolupráce v rámci vzdělávacích programů pro občany nepocházející z USA. Povinnost skládat testy typu GMAT  a TOEFL mají všichni manažeři při vstupu do studia. Tento dohled zajišťuje vysokou kvalitu studia a dodržování mezinárodních standardů.

3.      „Americké“ přístupy a pohledy na věc

Díky 50 % modulů vyučovaných americkými lektory je výuka vedena naprosto odlišným způsobem. Američané kladou velký důraz na propojení předávaných znalostí s realitou a s tím, čemu se posluchači v praxi věnují. Sami lektoři jsou nebo byli majiteli či představiteli firem v USA. Předávané informace jsou tedy čerpány z letitých zkušeností a zároveň jsou ihned využitelné v praxi. Díky odlišnému přístupu zahraničních lektorů získávají nové pohledy na věc a zkoumají propojení americké ekonomiky, která hýbe světem, s ostatními ekonomikami. Navíc intenzivní víkendová soustředění s americkými lektory jsou velkým přínosem pro znalost angličtiny.

_DSC0407

4.      Možnost vycestovat do USA a poznat nejen University of St. Francis

Od letošního roku mají všichni naši posluchači možnost vycestovat do USA na partnerskou univerzitu a absolvovat tam vybraný modul, který je plně započítán do celého portfolia povinných modulů. University of St. Francis sídlí nedaleko Chicaga, takže mimo studijní povinnosti je na programu také jeho návštěva, dále exkurze do amerických firem a institucí, kdy mají studenti exkluzivní možnost nahlédnout do jejich zákulisí. Nesmí chybět ani večeře na Navy Pier v Chicagu a ochutnávka slavné chicagské pizzy, přírodní park Starved Rock, baseballové zápasy a další. Je to zkrátka jedinečná možnost, jak splnit povinný modul a přitom poznat kousek Ameriky.

_DSC0228

5.      Originální diplom vydaný University of St. Francis

Díky zmíněné akreditaci a všem přísně dodržovaným standardům získávají naši absolventi originální diplom vydaný přímo University of St. Francis. I když skončí jejich cesta Amerikou, na celý život jim zůstávají cenné znalosti, zkušenosti, kontakty a globálně uznávaný titul MBA, který má díky originálnímu diplomu mezinárodní přesah.

Tak co, vydáte se s námi objevovat Ameriku?

Další články k tématu