Nultý ročník "Médií" na VŠE

10. 7. 2017 | Aktuality

Vysoká škola ekonomická v Praze otevírá Roční akademii multimédií neboli nultý ročník žádaného bakalářského oboru Multimédia v ekonomické praxi (MVEP). Roční akademie multimédií může být chápana jako příprava na studium oboru MVEP nebo jako samostatný vzdělávací program, který poskytne základní znalosti z tvorby multimédií.

„Počet zájemců o náš bakalářský obor MVEP každoročně mnohonásobně převyšuje počet míst, které nabízíme. Například tomto roce jsme obdrželi cca 340 přihlášek na náš obor a přijímáme 60 studentů do prvního ročníku. Proto jsme se rozhodli otevřít tzv. Nultý ročník a nabídnout 10 míst těm, kteří si chtějí vystudovat dopředu vybrané kurzy našeho oboru, a po splnění řádných přijímacích zkoušek pokračovat rovnou studiem kurzů druhého ročníku,“ říká Petra Bedřichová z Multimediální laboratoře VŠE, která program Roční akademie multimédií zajišťuje.

Studijní plán Roční akademie multimédií vychází ze studijního plánu bakalářského oboru MVEP a obsahuje klíčové kurzy z oblasti multimédií, tvorby a zpracování digitální fotografie a vektorové grafiky, sazby, filmové historie a tvorby videa. Multimediální kurzy jsou doplněny ekonomickými kurzy, které poskytnou účastníkům znalosti v oblasti marketingu a managementu. V rámci závěrečného absolventského projektu pak účastníci uplatní znalosti a dovednosti získané v ostatních předmětech.

Studium Nultého ročníku je zpoplatněno.

Účastníci Roční akademie multimédií budou navštěvovat kurzy společně se studenty běžného studia a při splnění přijímacího řízení v dalším roce mohou požádat o uznání již splněných kurzů. Výuka bude probíhat v rámci celého akademického roku v areálu Vysoké školy ekonomické v Praze na Žižkově.

Další informace k Roční akademii multimédií naleznete na webu:

http://gml.vse.cz/studium/akademie-multimedii/

Zdroj: tisková zpráva VŠE

Další články k tématu