Novým rektorem VŠE je odborník na bankovnictví Petr Dvořák

3. 12. 2021 | Aktuality

nový rektor VŠEVysoká škola ekonomická má nového rektora. Stal se jím odborník na bankovnictví Petr Dvořák. Svého protikandidáta, děkana fakulty financí a účetnictví Ladislava Mejzlíka, porazil už v prvním kole. V čela univerzity nahradí Dvořák stávající rektorku Hanu Machkovou příští rok v dubnu. Volbu rektora musí ještě oficiálně potvrdit prezident Miloš Zeman.

Dvořák aktuálně na VŠE působí jako prorektor pro studijní a pedagogickou činnost. Mezi lety 2006 až 2014 byl děkanem fakulty financí a účetnictví a v odborné praxi se věnuje především komerčnímu bankovnictví. Patří mezi členy vědeckého grémia České bankovní asociace, rozkladové komise České národní banky a redakčních rad časopisů Bankovnictví a Finance a úvěr.

„Chci navázat na úspěšný rozvoj školy v uplynulých letech a Vysokou školu ekonomickou dále posunout k tomu, aby byla moderní efektivně řízenou univerzitou, která bude otevřená novým trendům. Moderní pro mne znamená především nabídku kvalitních studijních programů realizovaných s využitím moderních forem výuky, samozřejmě založených na vysoké úrovni vědeckovýzkumné činnosti,“ popsal své cíle po zvolení Dvořák.

Podle něj by řízení školy mělo být v mnohem větší míře založené na datech a na racionalizaci a digitalizaci administrativních procesů. „VŠE se musí i více inspirovat zahraničními trendy, musí být více otevřená směrem k firmám, ale rovněž i ve vztahu ke studentům a absolventům, musí se aktivněji zapojit i do řešení našich aktuálních ekonomických problémů,“ dodal Dvořák.

Zdroj: Novinky.cz

Další články k tématu

VŠE už rok pomáhá studentům i učitelům z Ukrajiny

VŠE už rok pomáhá studentům i učitelům z Ukrajiny

V únoru uplynul přesně rok od počátku ruské invaze na Ukrajinu. Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) od té doby aktivně pomáhá ukrajinským studentům, učitelům i jejich rodinám. Těm, které válka vyhnala z domovů, se snaží co nejvíce usnadnit život v Česku. Pro ty, co v zemi zůstali, zase pomáhá shánět finanční podporu. Do pomoci se zapojují jednotlivé fakulty školy …

VŠE slaví 70 let od svého založení plesem i konferencí

VŠE slaví 70 let od svého založení plesem i konferencí

Píše se akademický rok 1952/53. Přípravy na vznik nové vysoké školy v Československu jsou v plném proudu. 1. září 1953 se oficiálně otevírá Vysoká škola ekonomická. Letos od tohoto dne uplynulo už 70 let. Výročí oslavila, a ještě oslaví hned několika významnými akcemi během celého roku 2023. Na podzim, konkrétně 21. října, se uskuteční akce Alumni Homecoming, …