Poslední šance přihlásit se do stipendijního programu pro MBA a LLM studium!

26. 8. 2015 | Tiskové zprávy

Institut CEMI v říjnu zahajuje již devátý ročník MBA a LLM oborů a otevírá další stipendijní program, který poskytuje jedinečnou šanci zdravotně handicapovaným uchazečům o studium. Umožňuje jim získat profesní vzdělání zcela zdarma či za značně zvýhodněných podmínek. Zájemci však mají poslední šanci, neboť žádosti lze zasílat jen do 31. srpna 2015. Jen za poslední dva zahajované ročníky byla na stipendijní program vyčleněna částka přesahující 900.000 korun, přičemž v letošním roce je plánován podobný rozpočet.

Institut CEMI se snaží usnadnit život těm, pro které není vzdělání jednoduše dosažitelné. Proto v rámci svého stipendijního programu umožňuje studium tělesně handicapovaným a pomáhá jim tak k osobnímu a pracovnímu rozvoji. „Uchazeči musí sepsat vlastní životní příběh, v němž uvedou, jak jim studium pomůže v další kariéře a jakým způsobem získaný profesní titul využijí pro pomoc jiným zdravotně postiženým. Stipendisty posuzujeme individuálně a poskytujeme jim finanční podporu v rozmezí od 50 do 100 % ceny studia,“ vysvětluje ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika.

Žadatel musí kromě zaslané přihlášky splňovat všeobecné podmínky pro přijetí ke studiu, to znamená mít vysokoškolské či středoškolské vzdělání s maturitou a odpovídající manažerskou praxí. Následně je třeba také předložit průkaz TP, ZTP, ZTP/P či jiné potvrzení o zdravotním postižení.

„Ve studiu MBA vidím možnost, jak získat nové poznatky a zároveň zhodnocení zkušeností, které jsem nabyla během dosavadního studia či praxe. Od studia očekávám, že mi usnadní hledání pracovního místa a že budoucí zaměstnavatel uvidí mojí snahu stále se vzdělávat. Díky svým časovým a pohybovým možnostem považuji za velkou výhodu také online formu studia, kterou institut CEMI nabízí,“ říká stipendistka programu Veřejná správa Mgr. Marie Solská, DiS.

Institut CEMI se zavazuje vybranému uchazeči poskytnout stejné podmínky vzdělávání jako pro všechny ostatní studenty. Stipendium je poskytováno na všechny studijní programy v češtině kromě oboru Executive MBA. Zájemci tedy mohou vybírat z oborů: Bezpečnostní a krizový management, Ekonomika a finanční management, Management obchodu, Management zdravotnictví, Veřejná správa a Corporate Master of Laws (LLM).

Přihlášky do stipendijního programu zahajovaného v říjnu 2015 lze podávat již jen do 31. srpna 2015. Vyhodnocení a výběr studentů pak proběhne do 30. září.

Další články k tématu