Zvolen kandidát na funkci děkana Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice

19. 11. 2013 | Tiskové zprávy

Akademický senát, patnáctičlenný samosprávný orgán Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice, zvolil ve středu 13. listopadu 2013 na svém zasedání za kandidáta na funkci děkana fakulty pro následující čtyřleté období doc. Ing. Ivo Drahotského, Ph.D.

Návrh kandidáta na funkci děkana dopravní fakulty, vzešlého z voleb, předá předsedkyně Akademického senátu Dopravní fakulty Jana Pernera Ing. Michaela Ledvinová, Ph.D. rektorovi Univerzity Pardubice, který by jej měl jmenovat s účinností od 1. března 2014 pro čtyřleté období do roku 2018.

Akademický senát dopravní fakulty schválil na počátku října t.r. harmonogram voleb kandidáta na funkci děkana. Do 31. října přijímal návrhy na kandidáty z akademické obce. Obdržel dva návrhy, z nichž kandidaturu přijal jeden kandidát – doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D. Veřejné shromáždění akademické obce fakulty, na němž kandidát představil svoji vizi činností a vedení fakulty v následujících čtyřech letech, se konalo ve středu 6. listopadu. Na zasedání Akademického senátu DFJP dne 13. listopadu tohoto jediného kandidáta pak akademický senát fakulty většinou hlasů zvolil za kandidáta na funkci děkana.

Do úřadu by jej měl rektor Univerzity Pardubice prof. Ing. Miroslav Ludwig, CSc. na návrh akademického senátu fakulty jmenovat s účinností od 1. března 2013.

Doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D. – zastává v současné chvíli funkci proděkana fakulty pro vnější vztahy, před tím byl členem Akademického senátu DFJP a jeho předsedou. Působí na Katedře dopravního managementu, marketingu a logistiky a jejím oddělení ekonomiky, managementu a opravní politiky a Ústavu pro analýzu dopravních nehod fakulty. Absolvoval Dopravní fakultu Jana Pernera v roce 1998, v roce 2001 doktorské studium (Ph.D.), v roce 2010 se stal docentem v oboru Technologie a management v dopravě a telekomunikacích. Specializuje se na dopravní provoz a bezpečnost silniční a městské dopravy, posuzování příčin dopravních nehod, dopravní analýzy, logistiku dopravních systému apod. Je členem Evropské společnosti pro výzkum a analýzu nehod.

Dosavadní děkan dopravní fakulty prof. Ing. Bohumil Culek, CSc stál v čele fakulty dvě po sobě jdoucí funkční období, jak umožňuje zákon o vysokých školách, v letech 2006 – 2014.

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz