Novinky u přijímaček v Olomouci

6. 2. 2007 | Aktuality

Jednotné přijímací testy pro všechny studijní obory, podávání pouze elektronických přihlášek a možnost prominutí přijímacích zkoušek u některých oborů čeká v letošním roce zájemce o studium na pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Uchazeče o studium čeká při přijímacím řízením jednotný test, který připravili pedagogové fakulty. Test bude obsahovat 60 otázek, které budou zjišťovat osobnostní předpoklady ke studiu, společenskovědní přehled a jazykovou a počítačovou gramotnost.

Další novinkou pedagogické fakulty je také zavedení elektronických přihlášek. Uchazeči o studium tak ušetří proti loňsku 50 korun, zaplatí za přihlášku pouze 500 korun.

Akademický senát fakulty se letos poprvé také usnesl, že u oborů, u nichž počet zájemců nepřekročí 1,5násobek směrného čísla, může děkanka prominout přijímací zkoušku. To se může týkat například oborů s matematikou či jinými přírodními vědami, o něž je dlouhodobě nižší zájem.

Na pedagogickou fakultu se loni přihlásilo 4625 absolventů středních škol. V letošním roce očekává studijní oddělení kolem čtyř tisíc přihlášek.