Nová vysoká škola v Brně

19. 4. 2004 | Aktuality

Od nového školního roku už mohou zájemci o vysokoškolské vzdělání studovat i na brněnské Newton College. Jde o soukromou vysokou školu se zaměřením na vzdělávání manažerů a pracovníků veřejné správy.

Od nového školního roku už mohou zájemci o vysokoškolské vzdělání studovat i na brněnské Newton College. Jde o soukromou vysokou školu se zaměřením na vzdělávání manažerů a pracovníků veřejné správy. Škola má sídlo v Brně na třídě Generála Píky 7, v kyberprostoru ji můžete navštívit na adrese www.newtoncollege.cz.

Letos škola otevírá pouze dva tříleté bakalářské obory: globální podnikání a management a management mezinárodních institucí a veřejné správy. Přihlášky je možné podat od tohoto pondělí, a to jak v elektronické (na internetových stránkách školy) tak i tištěné (v brněnském sídle školy) podobě. Roční školné na prvním ze zmíněných oborů bude 63 000 korun, studium managementu mezinárodních institucí vás ročně vyjde asi na 68 000 korun. Vyučování bude probíhat částečně v českém, částečně v anglickém jazyce.

Celkem by letos mělo být přijato asi 250 studentů. Studium na univerzitě by mělo být už od počátku co nejvíce provázáno s praxí, studenti by se kromě jiného měli učit i na řešení konkrétních problémů v konkrétních podnicích. Dále by se měli zabývat i výzkumní činností, konkrétně by se měli podílet na projektech aplikovaného výzkumu v existujících firmách. Studium bude probíhat celkově v šesti semestrech, univerzita však do budoucna plánuje i otevření navazujících magisterských programů.