Největší veletrh práce na Moravě startuje už 20. listopadu v Brně.

18. 11. 2019 | Tiskové zprávy

JobChallenge5Studenti a absolventi VŠ získají pracovní příležitosti od více než 130 zaměstnavatelů

Brno, 13. listopadu 2019

Největší brněnské vysoké školy se spojily a již 13. rokem pořádají Veletrh pracovních příležitostí pro studenty
a absolventy VŠ JobChallenge. Ten se uskuteční 20. listopadu od 9:00 na brněnském výstavišti. Rekordních 132 českých a mezinárodních společností nabídne studentům stáže, zkrácené i plné úvazky v 15 různých oborech po celé České republice. Studenti se mohou těšit na bohatý doprovodný program. Připravené jsou rozvojové workshopy, TALK shows se zaměstnavateli, konzultace životopisů i veletržní soutěž o skvělé ceny. Vstup je zdarma.

Veletrh JobChallenge není jen o získávání pracovních nabídek. Je ideální i pro ty, kteří si chtějí udělat přehled
o současné situaci na trhu práce. Zaměstnavatelé prozrazují, jak se pohybují nástupní mzdy, jaké dovednosti od uchazečů očekávají i jak probíhají výběrová řízení. I to je možný důvod, proč každoročně roste počet návštěvníků. Letos se jich očekává více než 2 700. „Veletrh je vhodný jak pro prváky, páťáky, tak i čerstvé absolventy. Je především o osobním setkání, navazování kontaktů a také porovnání různých firemních kultur,“ vyzdvihuje Kristýna Dzurinová, koordinátorka vztahů se zaměstnavateli.

Zaměstnavatelé chtějí zaujmout návštěvníky všemi možnými způsoby. Přivezou moderní technologie, ukázky své práce a generální partner SEACOMP provede studenty po své firmě díky virtuální realitě. O zážitky bude postaráno i díky možnosti vyzkoušet si roli hlasatele předpovědi počasí a experimentování s vakuem. Další společnosti si připravily soutěže, testy typologie osobnosti, které se často objevují u výběrových řízení nebo přivezou maséra či vybudují fun zóny.

Novinkou pro letošní rok je vylepšený doprovodný program, který se rozšířil o workshopy. Ty pomůžou vypilovat online prezentaci na Facebooku a LinkedInu pro potřeby výběrového řízení nebo přiblíží, jak úspěšně řídit projekty a které nástroje využívat v projektovém managementu. Mimo workshopy budou po celý den probíhat TALK shows s 10 společnostmi, které se představí během pětadvaceti minut.

Na hledání práce nebo seznámení s firmami se návštěvníci dobře připraví díky Poradenskému HUBu. Přímo na ploše se tak budou konzultovat životopisy i radit, jak zanechat dobrý dojem na vystavovatele. Na veletrhu se dá strávit celý den – k odpočinku budou připraveny chill-out zóny, zajištěné je občerstvení i kavárna. Ve veletržní soutěži mohou návštěvníci vyhrát hodnotné ceny od vystavovatelů (Apple Watch Series 4, foťák Instax mini, JBL Bluetooth reproduktor a další ceny).

Studenti vysokých škol na trhu práce zažívají radostné období. Stále je dostatek volných pracovních míst a to znamená, že si uchazeči v některých oborech mohou vybírat. Z loňského průzkumu Veletrhu JobChallenge vyplývá, že návštěvníci mají největší zájem o pracovní pozice v obchodu, marketingu, administrativě a technických obrech. „O tom, že se studenti nespokojí pouze s inzeráty na internetu, svědčí i statistiky které dokazují, že 68 % návštěvníků přichází, aby si našlo práci nebo stáž,“ prozradila Laura Šarköziová, koordinátorka akce.

 

Jitka Štenclová

Manažerka marketingu

E: jitka.stenclova@jobch.cz, M: +420 776 084 980

www.jobch.cz

Veletrh práce pro studenty a absolventy VŠ JobChallenge 2019 pořádají kariérní a poradenská centra 3 největších brněnských univerzit – Masarykovy univerzity, Mendelovy univerzity v Brně a Vysokého učení technického v Brně. Jejich cílem je usnadnit studentům a absolventům orientaci na trhu práce, pomoci jim s navazováním kontaktů se zaměstnavateli a inspirovat je k vlastní aktivitě.