Nejstarší univerzita ve střední Evropě zapojí do propagace své studenty

3. 5. 2022 | Aktuality

Karlova univerzitaV rámci grantové výzvy UKa! budou studenti Univerzity Karlovy moct vytvořit projekt jímž chtějí oslovit studenty středních škol, bakalářských programů jiných vysokých škol, žáky druhých stupňů základních škol i širokou veřejnost. Univerzita Karlova organizuje první kolo výzvy u příležitosti oslav 674. výročí svého založení.

„Především věřím, že celý ‘minigrantový’ koncept UKa! přinese a ukáže skvělé nové nápady a ukáže podnětné cesty v propagaci Univerzity Karlovy a jejích aktivit. Řešiteli totiž budou naše studentky a studenti, kteří jsou blíže i našim cílovým skupinám, zejména uchazečům o studium. Musím ale ihned doplnit, že se v případě UKa! vskutku jedná o projekty cílené na propagaci a nemají ambici suplovat vědecké granty,“ sdělil prorektor UK pro vnější vztahy Martin Vlach.

Výzva má rozpočet 200 tisíc korun. Nejdůležitějším kritériem hodnocení projektů bude jejich smysluplnost a to, jakým způsobem pomohou propagovat univerzitu. V potaz se bude brát i kreativita projektu a jeho odvážnost. Studenti Univerzity Karlovy mohou své příspěvky odeslat elektronicky do půlnoci 16. května 2022 na e-mailovou adresu uka@cuni.cz.

Zdroj: UKa!

Další články k tématu