Nejlepší školou je podle studentů Univerzita Hradec Králové

13. 8. 2019 | Aktuality

UHKBritská společnost Times Higher Education (THE) zveřejnila žebříček nejlepších evropských univerzit podle hodnocení studentů pro rok 2019. Z českých škol se nejlépe umístila Univerzita Hradec Králové na 101. až 125. příčce. Za ní skončila Mendelova univerzita v Brně.

Hodnocení škol probíhalo na základě anonymních dotazníků. V nich se společnost studentů ptala například na to, jak jsou spokojeni s kvalitou výuky a prostředím univerzity, i na to, jak do budoucna vidí svou uplatnitelnost na trhu práce a do jaké míry je na budoucí zaměstnání škola připraví. Celkem THE hodnotila univerzity podle čtrnácti kritérií.

Tiskový mluvčí Univerzity Hradec Králové Jakub Novák k výsledkům uvedl, že umístění potvrzuje konkurenceschopnost školy i mezi tradičními a většími univerzitami a doplnil, že je jí UHK schopná díky osobnímu přístupu ke studentům a zaměstnancům.

Z dalších českých škol, které v žebříčku zaznamenaly úspěch, byly kromě hradecké a brněnské univerzity také Česká zemědělská univerzita v Praze, Univerzita Pardubice a Technická univerzita v Liberci. Tyto tři se dělí o 151. až 200. pozici.

Zdroj: Novinky.cz