Národní srovnávací zkoušky i na PřF JČU

18. 11. 2007 | Aktuality

Na Přírodovědeckou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se nově můžete dostat i na základě testu obecných studijních předpokladů. Uchazeči o studium oborů Biologie, Péče o životní prostředí, Biomedicínská laboratorní technika a Biologická chemie (Biological Chemistry) si v přijímacím řízení pro akademický rok 2008/2009 budou moci vybrat, jakým způsobem přijímací zkoušku složí.

Absolvovat tak mohou buď znalostní test (z biologie a chemie), nebo zkoušku obecných studijních předpokladů v rámci Národních srovnávacích zkoušek, které pořádá společnost SCIO. Obě varianty je možno zkombinovat. Znalostní test se koná v prostorách PřF Jihočeské univerzity ve dvou rovnocenných termínech – 10. června 2008 a 24. června 2008. Pokud uchazeči chtějí vykonat přijímací zkoušku formou tohoto testu, vyrozumí o tom fakultu písemně, současně s podáním přihlášky.

Na zmíněné obory se lze dostat i bez přijímacích zkoušek. Kritéria, která v takovém případě musíte splňovat, a bližší informace o přijímacím řízeni naleznete zde. Informace o zkoušce obecných studijních předpokladů, vzorové testy a termíny najdete na stránkách společnosti SCIO.