Národní cena za studentský design 2010

30. 5. 2010 | Aktuality

Design Cabinet CZ společně se zúčastněnými univerzitami a vysokými školami, Asociací středních a vyšších odborných škol s výtvarnými a uměleckořemeslnými obory, Unií výtvarných umělců ČR, Unií profesionálních designérů České republiky, o.s., a Obcí architektů ČR vyhlašují další ročník celostátní soutěže o Národní cenu za studentský design.

Do soutěže se mohou zapojit studenti středních odborných škol, vyšších odborných škol, vysokých škol a univerzit, kteří studují na území České republiky, a to bez ohledu na státní příslušnost, a nebo studenti (pouze s českým občanstvím), studující na zahraničních školách výtvarného zaměření. Zúčastnit se jí mohou ale i absolventi, kteří ukončili studium nejpozději v letním semestru 2010, a to za své školy, nebo za sebe. Ve všech kategoriích se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i celé autorské týmy. Účastníci mohou do soutěže přihlašovat ročníkové, klauzurní, semestrální, maturitní, diplomové, absolventské, ale i jiné vlastní práce z nejširšího spektra zahrnutého pod termínem design, které vznikly po 1. lednu 2008 a nebyly přihlášeny v předešlých ročnících této soutěže.

Přihlášky je možné zasílat nejpozději do 18. června 2010, samotné exponáty od středních a vyšších odborných škol budou přijímány do pondělí 28. června 2010. Termín pro vysoké školy a univerzity bude určen podle ukončení klauzurních a diplomových prací a hodnocení ve školách. Soutěž je tříkolová.

Vítězové z nominovaných prací získají ocenění Dobrý studentský design 2010 a Excelentní studentský design 2010 (obě ceny může získat nejvýše 10 prací) a jedna práce získá Národní cenu za studentský design 2010. Všechny jsou zároveň spjaty s řadou dalších věcných, finančích a jiných cen. Odměněným, stejně jako nominovaným, avšak nevítězným pracím mohou být uděleny i ceny zvláštní. Uděleny budou také ceny v doplňkových kategoriích, jimiž je Cena novinářů a Cena veřejnosti. Vyhlášení výsledků proběhne 11. listopadu 2010 a ještě tentýž večer bude slavnostně otevřena putovní výstava Nový (z)boží! Národní cena za studentský design 2010.

Více informací najdete na stránkách nadace Design Cabinet CZ.

Zdroj: www.designcabinet.cz