Na Masarykově univerzitě odstartoval cyklus přednášek Seminar Series

8. 10. 2019 | Aktuality

přednášky MUNIPo celý podzim bude Masarykova univerzita pořádat sérii přednášek špičkových vědců z celého světa. Celkem přijedou do Brna dvě desítky odborníků z oblasti věd o živé přírodě, sociálních a humanitních věd a z oblasti matematiky, fyziky a informatiky. Nejpočetněji zastoupenou oblastí jsou přírodní vědy s dvanácti přednáškami, včetně prestižních Mendel Lectures. Během těch do Brna v uplynulých letech přijelo již několik nositelů Nobelovy ceny.

Posluchači se mohou těšit například na přednášku s názvem „Byl by Gregor Mendel zděšený tím, že mezi námi chodí upravené děti?“ od vědce Geralda P. Schattena nebo

,,Neetické chování: Otázka podnětů a trestu?“ od profesorky Marie Claire Villeval. Tématem dalších přednášek budou například druhové pestrosti tropických pralesů, zkoumání imunity, politická situace v USA, teorie grafů či filozofie vědy.

Většina seminářů je určena studentům a doktorandům, zúčastnit se jich však může i veřejnost. Veškeré informace včetně rozvrhu a videozáznamů z uplynulých přednášek mohou zájemci najít na webových stránkách.

 

Zdroj: muni.cz