Na ekonomickou fakultu do Liberce se ještě můžete dostat, i když vám zatím chybí maturita!

24. 8. 2020 | Aktuality

IMG_1720S příchodem koronaviru se na Ekonomické fakultě Technické univerzity v Liberci nezastavil čas. Jenom jsme se na začátku chvilku nadechli, rozkoukali a pak začali naše činnosti realizovat tak, jak se v dané chvíli dalo a mohlo. A hlavně tak, abychom pomohli studentům. Jak těm, kteří již jsou těmi „našimi“, čili vídáme se s nimi na výuce (jasně, v tomto roce jsme se s nimi vídali hlavně přes monitory počítačů, displeje notebooků či mobilních telefonů), tak těm, kteří se k nám teprve chystají.

A právě pro ně jsme nastavili speciální zjednodušené požadavky k přijímacím zkouškám.

Letos k tomu, aby se k nám člověk  dostal, stačí jen splnit maturitu, z níž nás zajímá pouze průměr známek ze státní části (čeština +  nebo čeština + cizí jazyk). Je tedy ideální složit státní maturitní zkoušku se slušným výsledkem, který určuje pořadí pro přijetí a který je třeba doložit. Ověřenou kopii maturitního vysvědčení je potřeba zaslat na studijní oddělení do 30. 8. 2020.

Čili žádné přijímačky, na které se musí přijet a splnit je!

Bez přijímaček se k nám můžete dostat také v případě:

  • státní maturity z matematiky (hodnocení 1-3), matematiky +,  nebo
  • úspěšných SCIO testů s percentilem 50 a vyšším z OSP a anglického jazyka (výsledky je nutné dodat na studijní oddělení do 30. 8. 2020).

To ale u nás platí již několik let.

62_190405su-tul-87-websize

První kolo přijímacího řízení již proběhlo, vše je tedy vyzkoušeno.

Na druhé kolo je třeba podat přihlášku do 30. srpna!

A pokud se Vám maturita z různých důvodů přesunula na září, vůbec to nevadí.

Je možné se přihlásit i bez ní a její výsledky doložit dodatečně, a to opět ověřenou kopií maturitního vysvědčení, tentokrát do 15. 9. 2020.

Takže jestli jsme Vám aspoň trochu pomohli, tak neváhejte, přihlaste se k nám. Zbývá již jen pár dní!

Kompletní informace naleznete na fakultním webu nebo na oblíbeném speciálním webu Moje škola.

Další články k tématu

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

  Pro začlenění umělé inteligence (AI) do výuky se vyslovilo 56 procent učitelů. Vyplývá to ze studie Univerzity Palackého v Olomouci a společnosti Microsoft. Naopak 19 procent vyučujících si myslí, že AI do výuky nepatří. Vedoucí výzkumného týmu Kamil Kopecký však upozorňuje, že ačkoliv většina pedagogů je pro umělou inteligenci, pohled na ni má každý jiný. […]

číst více

Stále máte čas! Které školy ještě berou přihlášky?

Březnem to neskončilo. I v dubnu se můžete stále hlásit na některé veřejné vysoké školy. U vybraných fakult a oborů pak přihlášky můžete posílat ještě i v květnu a červnu. Mendelova univerzita v Brně – Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií přijímá přihlášky do 30. dubna, Provozně ekonomická fakulta na některé obory až do 13. června Policejní […]

číst více