MU dává letos na TSP deset minut k dobru

27. 2. 2008 | Aktuality

Sedm z celkových devíti fakult Masarykovy univerzity v Brně letos připravilo pro uchazeče o studium malý dárek: deset minut na zpracování Testu studijních předpokladů navíc. Oproti 80 minutám, které měli k dispozici jejich předchůdci, tak budou mít na řešení otázek přesně hodinu a půl.

To ale není jediná změna – pro uchazeče bude letos také připraveno jen sedm testů namísto loňských osmi, protože otázky zkoumající úsudek a analytické myšlení jsou nově sloučeny v jeden test. Celková skladba písemných zkoušek tedy bude vypadat takto: test verbálního, symbolického, numerického a kritického myšlení, obrazové představivosti, úsudku a analytického myšlení a kulturního přehledu. Každá z těchto částí se bude skládat z deseti otázek.

Méně příjemnou zprávou pak už je možná jen odečet čtvrtiny bodu za každou špatnou odpověď (přičemž za každou správnou odpověď dostává uchazeč 1 bod, za vynechanou pak 0 bodů).

Všechny tyto novinky mají mít podle prorektorky pro informační technologie, Ivany Černé z MU Brno, za cíl jediné: zajistit více času na přemýšlení při řešení testů a omezit tipování.

Test studijních předpokladů není součástí přijímacího řízení pouze na dvou fakultách MU, a sice na Lékařské fakultě a Fakultě sociálních studií.

Zdroj: tisková zpráva Masarykovy univerzity v Brně