Miss Academia Kateřina Kubačková: Vystudovat je můj sen

9. 4. 2010 | Stojí za přečtení

Jak se vítězka letošního ročníku MISS ACADEMIA 2010 Kateřina Kubečková připravovala na finále? Jaké jsou její čerstvé dojmy ze soutěže? Proč je pro ni důležité studium? Nejen to prozradila v našem rozhovoru.

Jak jste se na finále Miss Academia připravovala? Na finále jsem se nějak zvlášť nepřipravovala, jenom jsem se původně chystala na volnou disciplínu. To potom ale organizátoři zrušili a nahradili ji kreativním oblékáním mužů do prostěradel. Jinak jsem se připravovala stejně jako dalších 9 finalistek, během týdenního soustředění ve Zlíně, kdy jsme se učily choreografii.

Oproti klasickým soutěžím krásy klade Miss Academia větší důraz na to, aby vítězka byla nejen krásná, ale i chytrá. Na základě čeho to mohla porota posoudit? Finalistky jsou vybírány nejen podle vzhledu, ale hlavně podle znalostního testu, který je součástí castingu. Co se poroty týče, tak ta neměla možnost nás blíže poznat před finále – snad jen paní primátorka, se kterou jsme měly osobní setkání a rozhovor.

Může Vám úspěch v této soutěži do budoucna přinést nějaké výhody? Účast v soutěži mi do budoucna nepřinese žádné výhody ve studiu. Ale v případě účasti v jiných soutěžích to určitá výhoda je, je tam ta zkušenost, že :-)

Miss Academia není první soutěž krásy, které jste se zúčastnila – v čem se Miss Academia lišila např. od Miss Reneta, Miss léto nebo Miss Fantom? Miss Academia je jiná v tom, že jak už jsem zmínila výše, je už na castingu znalostní test, s tím jsem se zatím na žádných jiných soutěžích nesetkala. A také je jiná v tom, že organizátory jsou studenti, a ne profesionálové. Ale můžu říct, že i oni stoprocentně budou profesionály!

Proč je pro Vás důležité studium na vysoké škole? Je to můj sen a cíl vystudovat. A dává možnosti zajímavého, lepšího zaměstnání.

Proč jste se rozhodla studovat Management v neziskovém sektoru? Protože mým snem je pomáhat lidem a neziskový sektor je hlavně o pomoci lidem. A také proto, že tam není matematika :-)

Podle čeho jste se rozhodla pro studium na Ostravské univerzitě? Ostrava je blízko mého bydliště, na kolej jsem nechtěla. A protože nabízí obor, který mě láká.

Co byste vzkázala dívkám, které o účasti v Miss Academia přemýšlí? Několik slečen, které se tam určitě přihlásí, znám osobně, takže ty už jsem informovala. Ale jinak všem hodně štěstí na castingu :-)

Kateřina Kubečková (20) pochází z Horního Těrlicka u Karviné, studuje na Ostravské univerzitě v Ostravě obor Management v neziskovém sektoru a mezi její zájmy patří sport, cestování a filmy.

Videoreportáž z finálového večera najdete zde.

Fotografie: Archiv Kateřiny Kubačkové

Další články k tématu