Mezi nejúspěšnějšími maturanty světa je i Češka

12. 12. 2019 | Aktuality

Group of diverse grads throwing caps up in the skyV rámci mezinárodní maturitní zkoušky se každý rok sestavuje žebříček nejlepších maturantů světa. Letos se do něj v konkurenci 166 278 účastníků probojovala i česká maturantka Sára Davidová z gymnázia Nový PORG, která u zkoušky získala plný počet bodů.

Takzvaná mezinárodní IB maturita je určená pro studenty, kteří plánují studovat na zahraničních univerzitách. V současnosti ji lze skládat na více než pěti tisících škol ve 150 zemích světa. V České republice lze zkoušku skládat na 15 školách. Letos tuto možnost využilo 369 českých středoškoláků.

„Z letošních (našich) 56 maturantů jich ke studiu v zahraničí nastoupilo třicet. Výhodou IB programu je pro ně zejména příprava na výrazně odlišný styl studia, který je pro zahraniční univerzity typický,“ uvedl Karel Lemfeld, ředitel gymnázia Nový PORG, kde mohou mezinárodní maturitu skládat i studenti z jiných středních škol.

Mezi nejúspěšnější maturanty světa s plným počtem bodů patří i Češka Sára Davidová. Díky svému výkonu u zkoušky se dostala na jednu z nejprestižnějších univerzit světa, univerzitu Stanford v Kalifornii, kde již od loňska studuje i Sářina starší sestra Bára.

Zdroj: https://faei.cz/seznamte-se-sara-davidova-nejuspesnejsi-maturantka-na-svete/

Další články k tématu