Mega přehled letních fesťáků: Kam se letos vydáte?

11. 6. 2018 | Stojí za přečtení

Group of Friends and Beers Enjoying Music Festival together

Maturitu máte za sebou a dny strávené nad knihami a učením tak můžete konečně vyměnit za zaslouženou zábavu. Milovníci hudby se určitě rádi vydají na nějaký letní festival. Nabízíme vám přehled těch největších a nejoblíbenějších.

Letní hudební festivaly každoročně zahajuje akce s názvem Votvírák, která se koná na Milovickém letišti u Mladé Boleslavi. Během třech dnů si užijete výhradně české a slovenské interprety. Votvírák se letos bude konat již po dvanácté, a tak můžete počítat s hladkým průběhem, skvělou organizací a všestrannou zábavou. Z hudebních kapel se můžete těšit například na Chinaski, Wohnout, Arakain, PSH, Chaozz, Divokej Bill, Mňága a Žďorp, Mirai a mnoho dalších.

Termín: 15. – 17. 6. 2018

Více na www.votvirak.cz

Metronome Festival Praque letos chystá v pořadí teprve třetí ročník, ale už se zařadil mezi největší multižánrové letní festivaly u nás. Koná se v areálu pražského Výstaviště a po celé tři dny uslyšíte pod širým nebem současné melodie nejpopulárnějších interpretů. Za všechny můžeme jmenovat The Chemical Brothers, Johna Calea, Davida Byrnea, Tata Bojs, Midi Lidi nebo Zrní.

Termín: 22. – 23. 6. 2018

Více na www.metronomefestival.cz

Prvním ryze prázdninovým festivalem je Rock for People. Tato akce se koná už od roku 1995 a jak už sám název napovídá, již tradičně nabídne pořádnou nálož rockových kapel. Letos se festival opět uskuteční v Hradci Králové a zavítají sem například The Prodigy, Volbeat, Skillet, The Kooks nebo Stick to Your Guns.

Termín: 4. – 6. 7. 2018

Více na www.rockforpeople.cz

People Taking Photo in Music Concert Festival

Hned následující víkend se můžete ve Vizovicích dál nechat unášet na vlnách rockové hudby, a to díky festivalu Masters of Rock. Zde si přijdou na své nejen milovníci hudby, ale také slivovice. Místo konání je totiž přímo v areálu likérky Rudolfa Jelínka. Nejpádnějším důvodem, proč se letos tohoto festivalu zúčastnit, je určitě legendární kapela Halloween. Dále vám budou hrát Gene Simmons, Avatar, Lordi nebo Kamelot. A samozřejmě mnoho dalších.

Termín: 12. – 15. 7. 2018

Více na www.mastersofrock.cz

S festivalem Hrady.cz se vydáte za hudbou i za kulturou.  Letošní již 14. ročník je tradičně organizován na osmi známých českých a moravských památkách. Součástí každé víkendové vstupenky je pro návštěvníka možnost prohlídky místního hradu či zámku. Co se hudby týká, jedná se opět o multižánrový festival, takže se zde setkáte například s rockery z kapel Bros ´n´ Beasts nebo Škwor, dále s rappery Majkem Spiritem či Marpem. Milovníci punku uvítají Rybičky 48 nebo Pipes and Pints. A klasický pop si zazpíváte například s českou kapelou Jelen, Mandrage nebo zpěvačkou Lenny.

Termín: 13. 7. – 1. 9. 2018

Více na www.hrady.cz

Colours of Ostrava je žánrově velice pestrý hudební festival konající se v unikátním areálu Dolních Vítkovic. Užijete si příjemnou multikulturní atmosféru a zároveň poznáte zajímavosti hornického prostředí plného hutí, dolů a železáren. Dnes už také s moderním muzeem techniky. A kde jinde byste si mohli poslechnout své oblíbence v sále vytvořeném z bývalého plynojemu? Hlavními lákadly letos jsou Pharrell Williams, George Ezra, Ziggy Marley nebo Vojta Dyk či Jaroslav Uhlíř. Těšit se můžete i na řadu filmů, divadelních představení, workshopů, diskuzí a výtvarných dílen.

Termín: 18. – 21. 7. 2018

Více na www.colours.cz

People Enjoying Live Music Concert Festival

Benátská noc neboli festival dobré nálady si pro své návštěvníky připravil hned několik slavných interpretů, které na jiných hudebních slavnostech určitě nepotkáte. Asi největší hvězdou bude známý český písničkář Jaromír Nohavica. Z Anglie do Liberce zavítá rocková zpěvačka Bonnie Tyler, a ze sousedního Německa zase metalová kapela Guano Apes. Dále se těšte na Anetu Langerovou, Bena Cristovaa, Jakuba Děkana, Katarínu Knechtovou, Pavla Calltu a další.

Termín: 26. – 29. 7. 2018

Více na www.benatska.cz

Bohužel během stejného víkendu se koná také velice oblíbený Sázavafest, takže to bude přímo Sophiina volba. Festival se každoročně odehrává ve Světlé nad Sázavou v areálu tamějšího nádherného zámku. Svůj hudební zážitek tedy i zde můžete rozšířit o ten kulturní.  Účast přislíbil božský Karel Gott, který by měl zazpívat s Jitkou Zelenkovou. Pokud to však není váš šálek kávy, tak se těšte třeba na kapelu Kryštof, No Name, Iné Kafe, nebo na zpěvačky Ewu Farnou a Emmu Smetanu či rappera Rytmuse.

Termín: 26. – 28. 7. 2018

Více na www.sazavafest.cz

Pro příznivce hip hopového hudebního stylu se i u nás pořádá festival s dlouholetou tradicí. Jedná se  Hip Hop Kemp, který letos v Hradci Králové oslaví už sedmnáct let existence. Účinkujícími letos budou například Suicideboys, Young M.A, Joyner Lucas, Kontrafakt nebo PSH. Těšit se můžete také na vše, co s hip hopovou kulturou úzce souvisí, například na zahraniční tanečníky break dance, umělce vytvářející graffity, nebo soutěže v beatboxu.

Termín: 23. – 25. 8. 2018

Více na www.hiphopkemp.cz

Další články k tématu