Maturitní generálka proběhla úspěšně, uzavřel ministr

17. 10. 2010 | Aktuality

Ministr školství Josef Dobeš na páteční tiskové konferenci konstatoval, že maturitní generálka proběhla úspěšně a splnila svůj účel. Jejím hlavním úkolem bylo prověřit z různých hledisek připravenost škol na ostrou verzi maturit, která proběhne na jaře příštího roku.

Podle Pavla Zeleného, ředitele společnosti Cermat, která má na starosti přípravu, řízení a hodnocení státních maturit, řešili její pracovníci první den maturitní generálky asi 900 dotazů škol, zatímco třetí den už počet volajících klesl na 37.

Ředitelům škol se nelíbí především komplikovaná administrace testů a nejednoznačnost některých testových otázek. „Před ostrou maturitou považuji za nezbytné zlepšit komunikaci se školami a jejich informovanost na základě plošného vyhodnocení generálky,“ řekl Karel Bednář, ředitel pražského Gymnázia Elišky Krásnohorské.

Původně měly školy obdržet výsledky testů 3. listopadu. Již v pátek však měl Cermat opraveno 99,5 % všech testů a 20 % písemných prací, proto bude tento termín zřejmě kratší.

Zdroj: tisková zpráva MŠMT (upraveno)