Maturanti se po návratu do škol potýkají s problémy

15. 12. 2020 | Stojí za přečtení

maturanti problémyJak se situace ohledně vývoje epidemie dočkala mírného zlepšení, vedlo to mimo jiného i k návratu maturantů do škol. Ale podle dosavadních ohlasů to vypadá, že ne všichni maturanti jsou s opětovným nastolením prezenční výuky příliš spokojení. Učitelé je totiž plánují zavalit přemírou testů. Aspoň takovou zkušenost má Tobiáš Tiele z maturitního ročníku na Gymnáziu Karla Sladkovského v Praze.

Ve školách se momentálně distančně konají pouze odborné semináře, které navštěvují studenti z různých tříd. Školy tomu musely uzpůsobit své rozvrhy, aby studenti měli dostatečnou časovou rezervu na cestování mezi domovem a školou. „U nás se stalo jedině to, že jedna spolužačka měla na hodinu při přesunu asi pětiminutové zpoždění, ale ona bydlí za Prahou, takže by to měla škola tolerovat,“ řekl Tiele.

Ačkoliv se školy snaží vycházet studentům vstříc, situace přesto není ideální. Maturanti totiž budou muset dohánět velké množství testů, které nepsali, zatímco měli po dva měsíce domácí výuku.

„Máme obavu z toho, že se na nás navalí velké množství testů, které se měly psát během dvou měsíců, kdy jsme byli doma. A ta obava se bohužel naplňuje. Příští týden maturanty čeká veliké množství testů a řada z nás je z toho ve zbytečném stresu. Tenhle týden nám učitelé dali ještě prostor k tomu, abychom si látku zopakovali, ale příští týden to přijde,“ okomentoval situaci Tiele.

Takže i když zrovna učitelé berou ohled na studenty a usilují o to látku rozdělit do několika testů, bude ještě chvíli trvat, než se klasická výuka navrátí do normálního stavu.

Zdroj:
idnes.cz

Další články k tématu