Matematika na UK mezi nejlepšími v Evropě

29. 11. 2010 | Aktuality

Univerzita Karlova se jako jediná univerzita z České republiky umístila v novém hodnocení evropských vysokých škol güterslohského Centra pro rozvoj vysokého školství „ExcellenceRanking 2010“ v oboru matematika.

CHE ExcellenceRanking 2010 německého Centra pro rozvoj vysokého školství (CHE) hodnotí úroveň evropských vysokých škol, přičemž zohledňuje počet publikací a citací, mobilitu studentů a učitelů, nabídku magisterských kurzů Erasmus Mundus nebo stipendijních grantů Marie Curie. Rozhodující také je, zda vědci v těchto oborech získali grant Evropské výzkumné rady ERC nebo Nobelovu cenu.

Kromě kvantitativních veličin obsahuje ExcellenceRanking řadu užitečných informací týkajících se magisterských a doktorských studijních programů, velikostí fakult, podmínek přijímacích řízení a možností ubytování. Své studijní podmínky hodnotí také současní studenti.

CHE ExcellenceRanking nesestavuje pořadí nejlepších vysokých škol, ale uděluje hvězdičky u kritérií, ve kterých dosáhly univerzity zvláště výborných výsledků.

Centrum pro rozvoj vysokého školství (CHE) je nezávislou organizací, která sídlí v německém městě Gütersloh a každý rok sestavuje ExcellenceRanking – hodnocení německých a zahraničních vysokých škol.

Zdroj: Tisková zpráva UK