Masarykova univerzita otevírá nový obor pro kosmetické experty

23. 6. 2023 | O studijních oborech

nový obor pro kosmetické experty na MUNI
Farmaceutická fakulta Masarykovy univerzity
získala akreditaci pro nový bakalářský studijní obor. Od září se v něm začnou připravovat budoucí experti v oblasti kosmetiky. Zájemci si mohou podat přihlášku až do 7. července. V budoucnu chce fakulta otevřít také navazující magisterský obor.

Univerzita chce novým studijním programem vyhovět nárokům pracovního trhu. „Je to svým způsobem díra na trhu, protože v našem prostředí chybí dostatek odborníků, kteří kosmetice rozumí do hloubky. Přitom se jedná o oblast, která ovlivňuje každodenní život nás všech a generuje celosvětově obrovské množství finančních prostředků,“ vysvětlil děkan Farmaceutické fakulty David Vetchý.

Na přípravě oboru pracovala fakulta několik let. Podílet se na něm budou také lékařská fakulta, přírodovědecká fakulta a pedagogická fakulta. „Kosmetologie je vysoce specializovaný obor,“ uvedla garantka studijního programu docentka Ruta Masteiková. „Připravit kosmetický přípravek, který má stabilní funkci, je poměrně náročná disciplína. I proto jsme nový studijní program pojali interdisciplinárně,“ doplnila.

Studenti oboru se budou soustředit hlavně na praxi. „Jde o tzv. profesně orientovaný studijní program, jehož součástí jsou rozsáhlé odborné praxe. Abychom obdrželi příslušnou akreditaci, museli jsme uzavřít smlouvy jak se zahraničními, tak významnými českými firmami působícími v této oblasti,“ naznačil podobu praxe děkan Vetchý.

„Kosmetologie a kosmetické prostředky jsou trendem naší doby. Jejich atraktivita je dlouhodobě na vzestupu,“ láká zájemce proděkanka pro studium Farmaceutické fakulty Tünde Ambrusová.

Přijímací zkoušky proběhnou ve dvou termínech, a to 13. a 19. července. Přihlášky ke studiu lze podávat do 7. července. Přijato by mělo být podle proděkanky Ambrusové na 50 studentů a studentek.

 

Zdroj: MUNI

Další články k tématu

Fakulta sociálních studií MU otevírá nový studijní program Soudobé dějiny

Fakulta sociálních studií MU otevírá nový studijní program Soudobé dějiny

Masarykova univerzita je první a jedinou univerzitou v České republice, kde bude možné od podzimu 2024 prezenčně studovat v bakalářském stupni studia program Soudobé dějiny. Nově je do své nabídky zařazuje Fakulta sociálních studií MU, přihlášky ke studiu lze podávat už od letošního listopadu. Soudobé dějiny vtáhnou studenty a studentky do moderní historie, do jejích …

Student Masarykovy univerzity zemřel po pádu z okna fakulty

Student Masarykovy univerzity zemřel po pádu z okna fakulty

Student Masarykovy univerzity v Brně vypadl minulý týden z okna filozofické fakulty. Tělo mladého muže bylo nalezeno ve čtvrtek pod okny komplexu budovy. Na místo dorazili záchranáři, kterým se ho již nepodařilo oživit. Tragédií se zabývá policie. Před fakultou vznikají pietní místa, kam studenti chodí zapalovat svíčky. „Záležitost je v šetření Policie České republiky, která také komunikuje s rodinou …

Proč hrajeme počítačové hry? Odpověď hledají výzkumníci v Brně

Proč hrajeme počítačové hry? Odpověď hledají výzkumníci v Brně

Hrajete ve volném čase video hry? Je to jenom forma zábavy a oddechu, nebo nám hraní dává něco víc? Odpověď hledá Institut pro psychologický výzkum na Masarykově univerzitě v Brně v rámci výzkumného projektu Czech Gamers (Čeští hráči). Pokud jste starší 18 let, můžete se do výzkumu zapojit i vy. „Kupodivu stále neexistuje téměř žádný výzkum na …