Masarykova univerzita letos přijme asi 15 tisíc studentů

3. 2. 2007 | Aktuality

Do více než 750 oborů v bakalářských, magisterských a doktorských programech se mohou letos hlásit uchazeči o studium na Masarykově univerzitě. V nadcházejícím akademickém roce 2007/2008 je univerzita připravena k zahájení studia nově zapsat přibližně 15 000 studentů. „To je zhruba stejně jako loni,“ uvedla mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Masarykova univerzita nabízí pro nadcházející akademický rok nové obory na několika fakultách. „Přírodovědecká fakulta otevře nový bakalářský studijní obor analytický chemik. Novinkou na filozofické fakultě je možnost studia anglického, francouzského a španělského jazyka nejen prezenční, ale také kombinovanou formou, o kterou byl v minulosti značný zájem,“ upozornila Fojtová.

Modernizovanou organizací studia se může pochlubit fakulta informatiky. Zatímco v předchozím roce nabízela tři typy bakalářských studijních programů s celkem čtyřmi obory, letos mají uchazeči na výběr hned z 11 oborů. „Mezi zajímavé budou jistě patřit umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka či počítačová grafika a zpracování obrazu,“ řekla mluvčí univerzity.

Pedagogická fakulta nabízí nově v rámci studijního programu Specializace v pedagogice tyto bakalářské studijní obory: lektorství cizího jazyka – anglický jazyk v kombinované formě a francouzský jazyk v prezenční formě. V navazujícím magisterském studijním programu přibylo učitelství anglického jazyka pro základní a jazykové školy v kombinované for­mě.

V roce 2006 obdrželi pracovníci univerzity 54 315 přihlášek ke studiu od 36 316 uchazečů.