Soutěž Lidskoprávní diplomka

13. 8. 2012 | Aktuality

Liga lidských práv vyhlašuje letos již druhý ročník soutěže Lidskoprávní diplomka. Každý student či absolvent, který napsal a obhájil závěrečnou práci zaměřenou na lidská práva, ji může přihlásit do soutěže a po odborném hodnocení získat i finanční odměnu.

Bakalářská, diplomová, rigorózní či dizertační práce musí být úspěšně obhájena v období od 1. října 2011 do 30. září 2012 na některé z českých vysokých škol. Témata by měla čerpat z oboru práva, sociologie, pedagogiky či jiných humanitních oborů a měla by být zaměřena na lidská práva a jejich ochranu. Práce musí být napsána v českém, slovenském nebo anglickém jazyce. Důležitý je inovativní přístup a především praktický přesah práce. Uzávěrka přihlášek je 1. října 2012.

Pro přihlášení je třeba zaslat vyplněnou přihlášku, elektronickou verzi práce, váš životopis a fotografii a kopii posudků vedoucího a oponenta závěrečné práce.

Práci spolu s vyplněnou přihláškou zašlete do 1. října 2012 na adresu soutez@llp.cz, do předmětu napište „Přihláška do soutěže: diplomka“.

Záštitu nad soutěží i letos převzala bývalá místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 13. prosince 2012, v předvečer Mezinárodního dne lidských práv.

Další informace naleznete na stránkách Ligy lidských práv.

Zdroj: Liga lidských práv

Další články k tématu

Konec bakalářek v Česku? Některé fakulty je zrušily

Už více než rok jsou aplikace Chat GPT a Open AI přístupné širší veřejnosti. Za tu dobu stihly zásadním způsobem proměnit české školství. Na některých fakultách kvůli těmto aplikacím zrušily bakalářské práce. Jinde jejich používání tolerují, studenti ale umělou inteligenci musí uvést jako zdroj. Studenti Katedry politologie a evropských studií Univerzity Palackého od letošního zimního […]

číst více

Další fakulta ruší bakalářské práce. V budoucnu se připojí další školy

Po podnikohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) ruší bakalářské práce také Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity. Klasické „bakalářky“ tam nahradí závěrečný projekt. V budoucnu by nový koncept měla zavést i přírodovědecká fakulta, konkrétně pro obor chemie. Podle proděkanky ekonomicko-správní fakulty Marie Hladké nestojí za zrušením bakalářských prací pouze rozmach umělé inteligence. „Umělá inteligence dokáže v současnosti […]

číst více