Liberecká univerzita zve na jazykovědnou a literární konferenci

9. 9. 2007 | Aktuality

Již počtvrté se na půdě Technické univerzity v Liberci setkají literární vědci a jazykovědci v rámci mezinárodní vědecké konference EUROLITTERARIA / EUROLINGUA. Letošní ročník proběhne ve dnech 13. a 14. září 2007.

Hlavním tématem odborného setkání je kreativita v literatuře a jazyce. „Účast na letošní konferenci přislíbilo více než šedesát odborníků,“ uvedla Kateřina Váňová z pořádající Katedry českého jazyka a literatury FP TUL. Vedle domácích lingvistů a literárních vědců se v Liberci tradičně představí řada hostů ze Slovenska a Polska.

Ve čtvrtek 13. září vystoupí v sále budovy M se svými příspěvky například profesor Juraj Dolník, profesor Joseph N. Rostinsky, profesor Juraj Dudok, docent Slavomír Ondrejovič, docent Jaroslav Bartošek a další. Jednání v dílčích literárněvědných, jazykovědných, ale i didaktických sekcích bude pokračovat v pátek 14. září v budově F.

Program konference je k dispozici na internetových stránkách Katedry českého jazyka a literatury FP TUL. Jednání je veřejně přístupné a všichni zájemci o literárněvědnou a jazykovědnou problematiku jsou samozřejmě srdečně zváni.