Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského

30. 1. 2012 | Aktuality

Jste studentem střední nebo vysoké školy? Zajímáte se o média, jazyk, historii, počítače a nové technologie? Tak právě vám je určen osmý ročník Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského, která se koná od 19. do 26. srpna 2012 v Havlíč­kově Brodě.

Na účastníky akce čeká jak teoretická průprava (hlasová výchova, stylistika, online zpravodajství, mediální komunikace), tak práce přímo v terénu, při které budou vytvářet své vlastní zprávy a reportáže. Sedmidenní program je obohacen o besedy a setkání s předními osobnostmi politického, kulturního, mediálního a společenského života nejen z České republiky, ale i z ostatních zemí střední Evropy. V minulosti se akce zúčastnili Václav Havel, Václav Moravec, Petr Pithart, Jozef Banáš, Luděk Navara a mnoho dalších.

Účastníci se dělí podle zaměření do následujících pěti skupin: Noviny, internetové zpravodajství, rozhlasové zpravodajství, televizní zpravodajství a reklama a marketing. Skupina noviny je zaměřena na psanou žurnalistiku a fotografii. Její členové absolvují přednášky stylistiky, jazykové kultury, online zpravodajství a mediální komunikace. Jejím partnerem jsou Lidové noviny. Skupina internetové zpravodajství je zaměřena na online žurnalistiku a internet. Přednášky jsou shodné se skupinou noviny. Partnerem je server Aktuálně.cz. Další informace naleznete zde. Přihlášky je možné zasílat do 31. ledna 2012.