Letní škola věnovaná „zelenému podnikání“ – přihlášky do 12. srpna!

9. 8. 2011 | Aktuality

Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity zve všechny zájemce na již druhý ročník Letní školy EkoInkubátoru, která proběhne od 16. do 25. srpna 2011. Účastníci se zde mají naučit, jak plánovat podnikatelské aktivity šetrné k životnímu prostředí.

Škola je určena pro všechny studenty prezenčního i kombinovaného vysokoškolského studia z ČR, ovšem mimo území Prahy. Všechny kurzy letní školy jsou zdarma, stejně jako ubytování pro mimobrněnské studenty.

Celkem se do kurzu může přihlásit na čtyřicet studentů, kteří se během deseti dní budou od zkušených lektorů učit, jakými způsoby lze vytvořit vlastní ekologicky orientovaný podnikatelský záměr. „Zhoršující se stav životního prostředí nutí člověka ke stále šetrnějšímu přístupu k přírodě ve všech oblastech lidské činnosti. A týká se to i podnikání. Proto vznikla Letní škola EkoInkubátoru, která nabídne kurzy zaměřené na ekonomiku, právo i ekologii,“ řekla koordinátorka Letní školy EkoInkubátoru Petra Orsáková. Studenti se tak seznámí s postupy pro zakládání firmy, se specifickými oblastmi práva souvisejícími s environmentálním podnikáním nebo se základy ekonomiky životního prostředí. Naplánovány jsou také exkurze do již zavedených ekologických podniků. Výstupem kurzu by pak měla být tvorba vlastního podnikatelského záměru.

Po úspěšném absolvování letní školy mohou studenti navíc využít odbornou pomoc i zázemí Ekologického právního servisu a Jihomoravského inovačního centra při rozjezdu svého k přírodě šetrného projektu. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Zájemci o účast se mohou hlásit až do 12. srpna na e-mailové adrese orsakova@fss.muni.cz. Více informací o kurzu najdete na www.fss.muni.cz.

Zdroj: tisková zpráva MU