Kurz přežití

5. 3. 2007 | Aktuality

Pouze do středy 7. března tohoto roku je možné podat přihlášku do kurzu PŘEŽITÍ neboli „Kurzu speciální přípravy pro krizové situace“. Kurz je určen pracovníkům ve sdělovacích prostředích či humanitárních organizacích, stejně jako studentům, kteří se na podobné profese připravují. Věková hranice je 18 let.

Jak již název kurzu napovídá, jeho hlavní náplní je obeznámit frekventanty s pohybem v krizových oblastech či odolností vůči krizovým situacím. Účastníky kurzu čeká nadměrná psychická i fyzická zátěž, výuka základních technik sebeobrany, pokus o přežití v neznámém prostředí, náplní kurzu jsou rovněž základy první pomoci a mnoho dalšího. Podrobné informace naleznete na níže uvedených internetových stránkách.

Účastníci desetidenního kurzu budou vybráni na základě vstupního pohovoru v polovině března, samotný kurz pak proběhne od 15. do 24. dubna 2007 v polních podmínkách Vojenského výcvikového prostoru Dědice u Vyškova. Cena kurzu je přibližně 2.800,– Kč.

Pro ty z vás, kteří se letos již nestihnou přihlásit, ale rádi by si svoji odolnost prostřednictvím tohoto kurzu také ověřili, je zde důležitá informace, že se kurzy PŘEŽITÍ každoročně opakují. Proto se již teď můžete začít psychicky připravovat…

www.army.cz