Kampus Jihočeské univerzity zkrásní

9. 6. 2013 | Aktuality

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích představila návrh na úpravu centrální části kampusu mezi univerzitní aulou, budovami rektorátu, filozofické fakulty a akademickou knihovnou. Nový projekt reaguje na absenci klidové zóny v kampusu univerzity. Travnaté prostranství mezi budovami školy se promění v zalesněný prostor, který bude návštěvníky vybízet k odpočinku a načerpání energie.

Návrh má podobu lesnatého parku anglického typu, který protínají trasy v různých směrech. Cesty mají nejen praktický účel spojit jednotlivé budovy kampusu, ale také rozčleněním kampusu vytvořit jednotlivá klidová zákoutí s lavičkami. Pro dotvoření klidové zóny plné zeleně návrh počítá s vysázením mnoha druhů stromů a keřů (například platanu javorolistého, vrby bílé, borovice lesní, dubu letního, svitelu latnatého). Park je navržen tak, aby jej v budoucnu nenarušila ani případná výstavba nové auly v areálu kampusu. Cena úpravy kampusu je vyčíslena na cca 3,5 milionu korun.

Mějte přehled o vysokých školách:


Nevíte, co studovat? Za 5 minut to zjistíte!    Spustit test

Zdroj: jcu.cz
Foto: sxc.hu