JAMU otevírá Univerzitu třetího věku

14. 3. 2012 | Aktuality

Janáčkova akademie múzických umění v Brně se chystá na jaře otevřít Univerzitu třetího věku. Stane se tak první uměleckou školou v republice, která vzdělávání pro seniory nabízí. První kurz vzdělávání pro seniory s názvem „Jak vzniká divadlo“ začne už v dubnu na Divadelní fakultě brněnské akademie. Zájemci z řad seniorů se budou moci zúčastnit devíti přednášek, setkání s hosty a exkurze do Městského divadla v Brně.

„Senioři jsou velmi často celoživotními milovníky i fundovanými znalci kultury a divadelního umění. V rámci pravidelných přednášek či seminářů získají vedle nových poznatků rovněž příležitost konfrontovat svoje vlastní zážitky z inscenací v českých divadlech s názory a zkušenostmi profesionálních tvůrců a divadelních odborníků,“ poznamenal k projektu děkan divadelní fakulty Zbyněk Srba.

Kurz Jak vzniká divadlo I. bude probíhat v letním semestru akademického roku 2011/2012 každý čtvrtek od 16:15 do 18:00 hodin od 19. dubna do 28. června 2012. Na letní kurz bude navazovat zimní běh – Jak vzniká divadlo II. Přednášejícími budou zkušení pedagogové Divadelní fakulty JAMU, z nichž většina má za sebou také bohatou uměleckou praxi. Většina přednášek bude doplněna audiovizuálními ukázkami.

Přihlášky jsou dostupné elektronicky na adrese http://difa.jamu.cz/u3v nebo písemně v kanceláři č. 109 přímo na divadelní fakultě na Mozartově ulici 1 v Brně. Termín pro odevzdání přihlášek do prvního kurzu je 31. březen 2012, pro uchazeče o druhý kurz je to 31. srpen 2012. Výše zápisného činí 450 korun za každý kurz.

Zdroj: tisková zpráva

Zdroj fotografie: Stock.Xchng