Institut tropů a subtropů slaví padesát let

8. 11. 2011 | Aktuality

Abrahámoviny oslaví Institut tropů a subtropů ve čtvrtek 1. a v pátek 2. prosince 2011. Program zahájí slavnostní zasedání vědecké rady ITS, následuje předávání medailí a diplomů, raut, vědecká konference i společenský večer.

Institut tropů a subtropů je specializovaným pracovištěm České zemědělské university v Praze. Jeho historie sahá do šedesátých let, kdy byla při Lesnické fakultě Vysoké školy zemědělské v Praze založena Katedra světového zemědělství a lesnictví. V roce 1967 byla tato katedra povýšena na Institut tropického a subtropického zemědělství, který se později stal samostatným pracovištěm. Plného osamostatnění pracoviště dosáhlo v roce 1991, kdy se stalo i samostatným školícím pracovištěm doktorandů.

Institut tropů a subtropů má v rámci České zemědělské univerzity postavení specializovaného pracoviště na úrovni fakulty. Škola nabízí dva bakalářské obory (Zemědělství tropů a subtropů a Trvale udržitelný rozvoj tropů a subtropů), sedm magisterských oborů (Sustainable Rural Development in Tropics and Subtropics, Sustainable Rural Development in Tropics and Subtropics for part time studies, International Economic Development, Tropical Crop Management and Ecology, Tropical Forestry and Agroforestry, Animal and Food Sciences in Tropics and Subtropics, Wildlife Management in Tropics and Subtropics) a dva doktorské studijní obory (Zemědělství tropů a subtropů a Sustainable Development in Tropics and Subtropics).

Zdroj: stránky institutu