Inspirace Oxfordem: Nový studijní program bude vychovávat budoucí evropské lídry

16. 10. 2018 | Aktuality

Politika, filozofie a ekonomie – tři obory, které vám, když je ovládnete, otevírají nepřeberné množství dveří k celé řadě kariérních příležitostí. Teď už si mezi nimi nemusíte vybírat a můžete studovat rovnou všechny najednou. Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy, po vzoru Oxfordské univerzity, totiž otevírá nový bakalářský obor Politics, Philosophy and Economics (PPE). Vystudoval ho třeba Rupert Murdoch, jeden z nejbohatších lidí planety. Budoucí studenti oboru si tak mohou laťku nastavit hodně vysoko.

 

„Jsme přesvědčeni, že díky rozšířenému obsahu zacílenému na Evropu by se PPE mohlo stát zlatým standardem bakalářských programů pro budoucí evropské lídry,” říká Janusz Salamon, absolvent Oxfordské univerzity a garant nového bakalářského programu PPE. Aby se tyto budoucí významné osobnosti světového dění dokázaly pohybovat nejen v českých politických vodách, chystá Fakulta sociálních věd spolupráci s ostatními evropskými univerzitami, které mají PPE také v nabídce. Karlovka je momentálně vůbec první univerzitou střední a východní Evropy, která tento program nabízí.

 

Jak už sám název napovídá, bude celé studium PPE probíhat v anglickém jazyce. Po absolvování budete tak bezpochyby kompetentní k tomu, vyjet za prací někam za hranice. Mimo politiku najdete jakožto absolventi uplatnění v oblasti diplomacie, bankovnictví, žurnalistiky a médií, sociální práce a neziskového sektoru.

 

Výuka v angličtině také znamená, že se za studium bude platit. V případě vynikajících studijních výsledků ale můžete být od poplatků osvobozeni. Pokud vás obor zaujal, nemusíte si dávat s přihláškou na čas, hlásit se totiž můžete během celého roku (doporučené období je od listopadu do dubna). Podrobné informace o přijímacím řízení najdete zde.