Informační den UK se blíží

15. 11. 2010 | Aktuality

Univerzita Karlova v Praze pořádá pro zájemce o studium svůj již osmý Informační den. Během něj se návštěvníkům představí všech 17 fakult univerzity, jimi nabízené studijní programy i jednotlivé obory. Celá akce proběhne v sobotu 20. listopadu v areálu Albertov na Praze 2, konkrétně v budovách Přírodovědecké a 1. lékařské fakulty, a to od 9:30 do 15:30 hod. Vstup je pro všechny příchozí zdarma.

Kromě podrobných informací o přijímacím řízení se zde mohou zájemci dozvědět více o možnostech ubytování a stravování, dále například to, jaké volnočasové aktivity univerzita nabízí, které studentské organizace v rámci ní působí, jaké jsou možnosti studia v zahraničí, jaké jsou varianty celoživotního vzdělávání a mnoho dalšího. Program samozřejmě myslí i na uchazeče se speciálními potřebami.

Pro návštěvníky bude kromě prezentačních stánků přichystán i doprovodný program. Jeho hlavní náplň budou tvořit přednášky zástupců jednotlivých fakult i některých studentských spolků. Návštěvníci však také dostanou příležitost popovídat si se stávajícími studenty univerzity a dozvědět se od nich, jak na UK vypadá studentský život nebo třeba jaké mají vlastní zkušenosti ze studijních pobytů v zahraničí.

Zdroj: tisková zpráva UK

Další články k tématu

Podcast Pod čepicí prozradí vše důležité o Univerzitě Karlově

Podcast Pod čepicí prozradí vše důležité o Univerzitě Karlově

Zájemci o studium na Univerzitě Karlově by si neměli nechat ujít novou podcastovou sérii Pod čepicí UKa!. Série si klade za cíl zodpovědět všechny otázky středoškoláků o Univerzitě Karlově. Posluchači se tak například dozví, která lékařská fakulta je nejlepší či jak se naučit na vysoké škole efektivně učit. Podcast vznikl v rámci besed o studiu na …