I ty si můžeš správně vybrat svoji vysokou školu! Navštiv on-line veletrh

25. 1. 2021 | Pro uchazeče na VŠ

veletrzni-hala1Chtěl by ses přihlásit na vysokou školu, ale jsi v domácí karanténě a nemůžeš vystrčit paty z domu? Nevíš, co by byl pro tebe ten nejlepší obor? Brouzdání po internetových stránkách bezpočtu oborů a univerzit tě jen mate? Máš spoustu otázek, ale není, kdo by ti na ně odpověděl? Nezoufej!  26. ledna 2021 začíná on-line veletrh vysokých škol a bude trvat celé tři dny.

Kvůli pandemii koronaviru není možné, aby se letos pořádaly tradiční vysokoškolské trhy. Nezávislý portál Vysokéškoly.cz proto tuto událost přenáší do virtuálního prostředí. Na rozdíl od „prezenčního“ představování univerzit, má jeho on-line nástupce jen samé výhody:

Nemůže se ti stát, že se ztratíš. Díky intertextové navigaci za pár sekund dostaneš informace ke škole, která tě zajímá, aniž by ses musel prodírat davy a pak nakonec zjistil, že tam stánek ani není, protože jsi držel mapu veletrhu obráceně. On-line veletrh navíc pojme desítky nejlepších vysokých škol naráz, včetně Univerzity Karlovy v Praze, Masarykovy Univerzity v Brně nebo Ostravské Univerzity. Při jejich prozkoumávání tě nebudou bolet nohy a ušetříš spousty času.

Váháš, protože vlastně ani nevíš, co by tě zajímalo? V orientaci ti pomůže rychlotest, který odhalí tvé přednosti. Takže už žádné trapné chvíle s kariérními poradci nebo rodiči, kde dominuje slovo „nevím“. Test získáš zdarma ke vstupence.

I stydlíni se mohou zeptat na otázky, které je tíží. Mezi 9:00 a 15:00 budou zástupci škol odpovídat na tvoje dotazy, a to i po chatu. Takže pokud si nerad zapínáš webkameru (nebo ji zkrátka nemáš), nebo by sis chtěl dát během rozhovoru malou svačinku, je to možné. Pro ty, kteří jsou techničtěji vybavenější nebo raději komunikují tváří tvář, bude možné pokládat dotazy i prostřednictvím videocallu.

Nepřijdeš ani o obvyklý doprovodný program a přednášky. Ty se také přesouvají do on-line prostoru. Letos budou tedy potěšeni zastánci filozofie minimálního odpadu. Místo desítek propagačních brožurek a letáků, které bys za normálních okolností dostal u každého stánku, a pak by se ti rok válely na dně tašky, si zkrátka můžeš udělat poznámky dle své volby, třeba i rovnou do počítače.

Nemáš teď zrovna peněz na rozdávání? Nevadí! Veletrh je zdarma. Pro účast se stačí jen registrovat na stránce https://veletrh.vysokeskoly.cz/registrace/. Navíc se můžeš zúčastnit soutěže o hodnotné ceny, které se ti při studiu na vysoké škole rozhodně budou hodit, ať už jde o kurz rychločtení nebo parádní bezdrátová sluchátka.

Další články k tématu

7 důvodu, proč byste si neměli nechat ujít online veletrh VysokéŠkoly.cz

7 důvodu, proč byste si neměli nechat ujít online veletrh VysokéŠkoly.cz

On-line veletrh vysokých škol se blíží! Už 18. října se otevřou virtuální brány desítek českých univerzit a vysokých škol. Proč byste na on-line veletrhu neměli chybět? 1. Velký výběr VŠ Na on-line veletrhu si budete moci vybírat z desítek top českých vysokých škol a univerzit. Z veřejných nebudou chybět například Univerzita Karlova, Vysoké učení technické v Praze, Ostravská …