Harry Styles v rozvrhu! O hvězdě se budou učit na univerzitě v Texasu

30. 7. 2022 | Aktuality

Harry StylesUž od příštího roku si studenti státní univerzity v americkém Texasu budou moci zapsat předmět o britském zpěvákovi Harrym Stylesovi. O bývalé hvězdě hudební skupiny One Direction bude přednášet docent digitální historie Louie Dean Valencia, který je sám velkým fanouškem Stylese.

„Ani nespočítám, kolik rozhovorů jsem za poslední dva roky se studenty měl, které začaly společnou láskou k Harryho hudbě, ale rychle přešly do širších společenských otázek o pohlaví, sexualitě, rase, kontrole zbraní, udržitelnosti kvůli Harryho umění,“ uvedl pro zpravodajskou stanici CNN Valencia.

Předmět ponese název Harry Styles a kult celebrit: Identita, internet a evropská popkultura. Studenti se budou zabývat Stylesovou tvorbou v době největší slávy One Direction i jeho sólovými deskami a počínající filmovou kariérou. Předmět se dotkne také filozofie, konkrétně děl Allaina de Bottona, švýcarského filozofa, který se zabývá filozofií v každodenním životě. Právě tento filozof je jednou z inspirací pro Stylesvu tvorbu. Další jeho múzou je pak Susan Sontagová, spisovatelka a aktivistka, o níž se studenti budou také učit.

Podle sylabu k předmětu bude centrem zájmu „kulturní a politický vývoj moderní celebrity ve vztahu k otázkám genderu a sexuality, rasy, třídy, národu a globalismu, médií, módy, kultury fanoušků, internetové kultury a konzumerismu“. Jak upozorňuje CNN, rozhodně tak nepůjde o předmět, kde studenti budou moct jenom flákat.

Podle Valencii, který je fanouškem Stylese už od dob One Direction, je britský zpěvák, stejně jako kdysi skupina Beatles, Billie Holiday nebo dokonce Shakespeare, okénkem do současné doby, díky kterému mohou studenti lépe pochopit svět kolem sebe.

Zdroj: Refresher, CNN

Další články k tématu

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Počet mediků loni poprvé překonal počet studentů technických věd. Technické školy sice zaznamenávaly úbytek studentů stabilně během uplynulých deseti let, ale teprve v loňském roce jich bylo méně než studentů zdravotnických oborů. Před dvaceti lety přitom budoucích techniků na českých školách studovalo téměř třikrát víc než potenciálních zdravotníků, jak uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Ve srovnání …