Gaudeamus – jedinečná příležitost se zeptat

2. 11. 2011 | Přijímací řízení

Chcete jít na vysokou, ale nejste si zatím jisti, která škola či obor je pro vás nejvhodnější? Přijďte si o tom promluvit přímo se zástupci jednotlivých škol na veletrh Gaudeamus. Právě probíhá…

Na brněnském výstavišti v pavilonu F dnes začal veletrh Gaudeamus. Jde již o osmnáctý ročník akce, která studentům 3. a 4. ročníků středních škol nabízí jedinečnou příležitost udělat si jasno v tom, co chtějí na vysoké škole studovat.

Na veletrhu v Brně najdou odpovědi např. na následující otázky: • Kam po maturitě? • Co mě škola naučí? • Jak se dostat na VŠ nebo VOŠ? • Kde je studium nejvýhodnější? • Kde lze studovat vybraný obor? • Které obory lze studovat na škole? • Kde lze studovat vybranou fakultu? • Ve kterých státech může studovat český student? Na veletrhu bude zastoupeno více jak 200 fakult a přes 2 500 studijních oborů. Kromě možnosti obejít stánky vystavujících škol a zeptat se na cokoliv přímo studentů jednotlivých oborů či studijních poradců mohou příchozí navštívit prezentace jednotlivých institucí a seznámit se s ostatními uchazeči o vysokoškolském studiu.

Přednášky vystavujících škol budou probíhat každý den ve dvou přednáškových sálech přímo v pavilonu F. Podrobný program přednášek je uveden na www.gaudeamus.cz. Přednášky jsou nejvýznamnějším informačním zdrojem o podmínkách studia a přijímacího řízení na vysokých a vyšších odborných školách ve školním roce 2012/2013.

Dále se můžete těšit na doprovodný program „Věda pro život“, jehož cílem je otevřít život ve škole budoucím studentům a ukázat zajímavosti, které se mohou ve škole naučit. Do doprovodného programu se zapojila Univerzita obrany, Univerzita Karlova, Mendelova univerzita v Brně a EF Education First. Doprovodný program „Pojďme si hrát s technikou“ je zase zaměřený na popularizaci technických studijních oborů. Zapojilo se do něj Vysoké učení technické v Brně, České vysoké učení technické v Praze, Technická univerzita v Liberci, Univerzita Pardubice, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Západočeská univerzita v Plzni.

Kateřina Dušková na stánku VysokychSkol.cz před zahájením letošního Gaudeamu

Kromě tuzemských škol bude zastoupeno 47 zahraničních univerzit a vysokých škol ze 14 zemí. Zahraniční vystavovatelé přijedou ze Švýcarska (8), Německa (7), Finska (6), Rakouska (5), Slovenska (5), Francie (4), Belgie (2), Velké Británie (2), Kanady (2), Holandska (2), Španělska (1), Polska (1), USA (1) a Skotska (1).

Jenom během prvního dne veletrh navštívilo téměř devět tisíc studentů, i v dalších dnech budou brány veletrhu otevřeny od 8 do 16 hodin, v pátek 4. 11. 2011 potom pouze od 8 do 14 hodin. Vstupné činí 80 korun.

Na výstavišti najdete i stánek serveru VysokeSkoly.cz, těšíme se na vaši návštěvu.

Článek vznikl za využití tiskové zprávy veletrhu.

Další články k tématu