FF UK zve talentované středoškolské studenty na své stáže

26. 6. 2012 | Aktuality

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze (FF UK) ani v létě nespí a zve všechny nadané středoškolské studenty na některou ze svých vzdělávacích akcí. Těmi jsou letní kurz „Léto s FF UK“ a odborné stáže nazvané jako „24 hodin s FF UK“.

Léto s FF UK

Kurz „Léto s FF UK“ proběhne od 27. do 30. srpna 2012 v Praze, přímo v prostorách hlavní budovy FF UK na náměstí Jana Palacha. V rámci kurzu se posluchači seznámí se základy vědecké práce v humanitních oborech, získají základní poznatky o metodologii vědy, ale dozvědí se například i to, jak efektivně studovat, jak pracovat s odbornými informačními zdroji a literaturou, jak psát a prezentovat vědecké práce či jak probíhá hodnocení vědy v České republice. Kromě toho bude pro účastníky zajištěn bezplatný odborný program, dále ubytování na kolejích univerzity, stravování v době odborného programu a bude jim také proplacena cesta do Prahy či městská hromadná doprava po Praze. Přihlášku do kurzu Léto s FF UK a další informace o kurzu naleznete zde.

24 hodin s FF UK

Studentské odborné stáže „24 hodin s FF UK“ se budou konat na podzim a v zimě, konkrétně v období od 3. září do 4. prosince 2012 v Praze. Přesná doba konání stáže záleží na domluvě s jednotlivými školiteli. V rámci stáže se můžete seznámit nejen s prostředím fakulty a vyzkoušet si roli vysokoškolského studenta, ale setkáte se i s vědeckými osobnostmi oboru a pod vedením odborného školitele se zapojíte do vědecko-výzkumné činnosti preferované katedry či ústavu. Účastníkům odborných stáží bude bezplatně zajištěn odborný program, proplacena cesta do Prahy a stravování v době odborného programu. Přihlášku do kurzu Léto s FF UK a další informace o kurzu naleznete zde.

Podmínky účasti

Podmínkou účasti je statut studenta střední školy i ve školním roce 2012/2013. Uzávěrka přihlášek je 30. června 2012 (rozhodující je razítko pošty). O přijetí do kurzu či odborné stáže na základě prokazatelného odborného zájmu uchazeče rozhodnou zástupci ústavů a kateder; zájemce i doporučující osoba budou informováni elektronickou poštou do 15. července 2012.

Zdroj: webové stránky FF UK