Festival MUNI 100: Masarykova Univerzita slaví sto let od svého založení

13. 5. 2019 | Aktuality

demonstrace-za-univerzitu_1913

Historicky druhá česká univerzita vznikla 28. ledna 1919 se čtyřmi fakultami – filozofickou, lékařskou, právnickou a přírodovědeckou. Dnes má Masarykova univerzita 9 fakult a nabízí 600 studijních oborů. 100 let své existence brněnská univerzita oslavuje od ledna speciálním programem, který vyvrcholí kulturním festivalem pro studenty i veřejnost na brněnském výstavišti.

Festival MUNI 100 vypukne 15. června ve 14 hodin a nabídne bohatý program plný koncertů, divadelních představení i soutěží. Během dne se mimo jiné představí symfonický orchestr Pěvecký sbor Masarykovy univerzity, Divadlo Bolka Polívky, VUS Ondráš a DJ Jindra Eliáš. Zlatým hřebem večera by měl být koncert Vojtěcha Dyka & B-Side Band. Festivalem bude provázet moderátor Ondřej Sokol.

Kromě kulturního programu budou mít účastníci festival možnost shlédnout prezentace studentských spolků a jednotlivých fakult a pracovišť Masarykovy univerzity. Zájemcům o studiu na MUNI se tak otevírá příležitost zjistit více informací o různých katedrách na jednom místě. Na výstavišti bude připraven i rozmanitý program pro děti ve spolupráci s Českou televizí, vědeckým parkem VIDA, zábavním parkem Bongo či se ZOO Brno.

Na festivalu se také představí několik brněnských gastronomických podniků včetně známého Baru, který neexistuje, bistra Forky’s, pivovaru Starobrno či Kafe & Kobliha Brno a jejich ručně dělané koblihy. V nabídce nebudou chybět ani populární FÆNCY FRIES, řemeslné zmrzliny Božský kopeček nebo výběrová káva z pražírny Rebelbean.

Festival je určený široké veřejnosti. Studenti, absolventi a zaměstnanci MUNI si mohou vstupenky pro sebe a své rodinné příslušníky koupit v Obchodním centru Masarykovy univerzity, v Univerzitním kině Scala nebo v Univerzitním kampusu Bohunice. Ostatní mohou zakoupit vstupenky v síti Ticketportal buď online, nebo na prodejních místech. Lístky na festival budou k prodeji i v den akce na místě, při včasném nákupu je však uplatněno snížené vstupné.

Další články k tématu